• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με μηνιαίες απώλειες 8,7% έκλεισε το Brent – Στο -11,3% το WTI

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με νέες απώλειες έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου στην τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου, ολοκληρώνοντας έτσι έναν άκρως αρνητικό μήνα για τον «μαύρο χρυσό».

    Η αγορά του πετρελαίου, η οποία αναμένει με ενδιαφέρον την επικείμενη συνεδρίαση του OPEC+, είδε με απογοήτευση την Τετάρτη τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτά, ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε τον Μάιο σε χαμηλό πέντε μηνών στις 48,8 μονάδες, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των επενδυτών.  Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που η ένδειξη έπεσε κάτω από το όριο των 50, που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI Ιουλίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έκλεισε με πτώση 1,37  δολάρια για να διαμορφωθεί στα  68,09 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο άνω των 10 εβδομάδων. Σε επίπεδο μήνα υποχώρησε άνω του 11,3%.

    Στο ICE Futures του Λονδίνου, το Brent Ιουλίου έκλεισε με πτώση 0,88 δολάρια, στα 72,66 δολάρια το βαρέλι. Το Brent παράδοσης Αυγούστου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε κατά 1,11 δολάρια ή 1,5% στα 72,60 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα το Brent έκλεισε με απώλειες 8,7%.

    Διαβάστε επίσης

    Λάρι Φινκ (BlackRock): Η FED δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις

    ΕΕ – ΗΠΑ: Έρχεται ένας κοινός “κώδικας δεοντολογίας” για την τεχνητή νοημοσύνη

    Ελεύθερη πτώση στις ευρωαγορές – Στο -2,32% ο Stoxx 600 σε επίπεδο μήνα


    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ