• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ήπια άνοδος μετά από 7 εβδομάδες πτώσης για το WTI

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Aνοδικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, έπειτα από επτά διαδοχικές εβδομαδιαίες υποχωρήσεις.

    Τα κέρδη στη συνεδρίαση της Δευτέρας προήλθαν από έναν «συνδυασμό βραχυπρόθεσμων συνθηκών υπερπώλησης στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης», δήλωσε ο Tyler Richey της Sevens Report Research, ενώ υποστηρικτική ήταν η βελτίωση του κλίματος των επενδυτών και οι κινήσεις τους για επενδύσεις με ρίσκο.

    Σε αυτό το κλίμα το WTI Ιανουαρίου αυξήθηκε τη Δευτέρα κατά 9 σεντς, ή 0,1%, στα 71,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Ανοδικά κινήθηκε στο ICE Futures στο Λονδίνο και το Brent Φεβρουαρίου, το οποίο σημείωσε άνοδο κατά 0,19 σεντς για να διαμορφωθεί στα 76,03 δολάρια το βαρέλι.

    Τα συμβόλαια πετρελαίου είχαν γνωρίσει μεγάλη πίεση μετά τις ξεχωριστες ανακοινώσεις αρκετών από τις χώρες του OPEC+ για εθελοντικές μειώσεις στην ημερήσια παραγωγή στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Η μη κοινή δήλωση και η εθελοντική φύση των αποφάσεων για μείωση της παραγωγής έφεραν έντονο προβληματισμό σχετικά με τη φερεγγυότητα των συγκεκριμένων ανακοινώσεων και την αποτελεσματικότητα τους.

    Διαβάστε επίσης

    FT: Στο Κίεβο τα κέρδη από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, προτείνει η ΕΕ

    Ευρωαγορές: Ανοδικά ο Stoxx 600 εν αναμονή των στοιχείων στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό

    HELLENiQ ENERGY: Πώς αλλάζει το free float στους δείκτες του Χρηματιστηρίου



    ΣΧΟΛΙΑ