• Σχόλιο Αγοράς

    ΟΠΑΠ, Αlpha και ΟΤΕ συγκράτησαν το Χρηματιστήριο Αθηνών


    Αιωρούμενες αφήνει όλες τις πιθανότητες για την αυριανή πορεία της αγοράς το σημερινό κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου. Οι όγκοι, αν εξαιρέσουμε τις μετοχές των Motor Oil, Alpha Bank και ΟΤΕ, ήταν πολύ χαμηλοί για να μπορέσουν να συγκρατήσουν μία κίνηση άνω των 600 μονάδων.

    Επιπλέον, η χτεσινή πτώση είχε μεγαλύτερη δυναμική, οπότε θα απαιτούνταν και άλλες συνεδριάσεις για να σταθεροποιηθεί η αγορά πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων.

    Απομένουν άλλες 7 συνεδριάσεις για να ολοκληρωθούν οι εκτιμώμενες εκροές των παθητικών κεφαλαίων και, βάσει πρόχειρων υπολογισμών, δεν έχει διενεργηθεί καν το 1/3 αυτών, αν υποθέσουμε ότι τα flows ξεκινούν από την ημέρα ανακοίνωσης και μέχρι το deadline, στη λήξη της συνεδρίασης της 30ής Νοεμβρίου.

    Η σημερινή… λευκή ημέρα… δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες για έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες.

    Η συνδρομή των ΟΠΑΠ (+3,6%), Αlpha Bank (+3,18%) και ΟΤΕ (+2,96%) ήταν σημαντική στο σημερινό… αποτέλεσμα του Γενικού Δείκτη (+1,16%), ενώ και οι τρεις μετοχές είναι οι πιο δεικτοβαρείς στον MSCI Greece Standard.

    H μετοχή της Eurobank (-0,58%) γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά τις δημοπρασίες ενώ ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς ενισχύθηκαν 0,7% και 2,13% αντίστοιχα.

    Με θετικά πρόσημα τερμάτισαν και οι ΔΕΗ (+1,68%), Μοtor Oil (+1,81%) και Coca Cola (+1,15%).

    O Μυτιληναίος δεν κατάφερε να διακρατήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη (+3,28%) και έκλεισε 0,57% υψηλότερα στα 7,06 ευρώ.

    Στον αντίποδα βρέθηκαν οι ΑΔΜΗΕ (-1,54%), Grivalia (-1,38%), EXAE (-1,22%) και ΟΛΠ (-1,05%) μεταξύ άλλων.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι Intralot (-5,82%) και ΑΒΑΞ (-3,31%) ενώ οι Νηρέας και ΚΛΜ ενισχύθηκαν 2,5% και 1,82% αντίστοιχα.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,21 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.



    ΣΧΟΛΙΑ