• Σχόλιο Αγοράς

    Ο ΟΤΕ αποκαθιστά τη σύνδεση της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

    Στις 188 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος το τρίτο τρίμηνο του 2021


    Στον ΟΤΕ βασίζονται οι ελπίδες της αγοράς την Τετάρτη για υψηλότερη κίνηση του δείκτη.

    Μετά την ανακοίνωση για αύξηση των καθαρών κερδών του οργανισμού κατά 133% στο δ΄ τρίμηνο η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα και με 42.000 κομμάτια στα 13,94 ευρώ και ο γενικός δείκτης σκαρφαλώνει πάνω από τις 917 μονάδες και με κέρδη 0,6%.

    Ο τσίρος της αγοράς ανεβάζει στροφές προσεγγίζοντας τα 6,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο.

    Θετικό είναι το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έπειτα από την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών που μιλούν για επιβράδυνση στην εξάπλωση του κοροναϊού.

    Το ελληνικό χρηματιστήριο επιστρέφει στο κύριο αντικείμενο ενασχόλησής του, αυτό της αποτίμησης ή της προεξόφλησης σημαντικών οικονομικών γεγονότων, όπως τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΟΤΕ.

    Τη Δευτέρα είχε προηγηθεί το σημαντικό μέρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και μια εβδομάδα πριν τα αποτελέσματα της Coca Cola.

    Οι τράπεζες δείχνουν να αντιδρούν σήμερα με την Εθνική, την Alpha και τη Eurobank να σημειώνουν κέρδη κοντά στο 1% ή λίγο πάνω από 1%.

    Πιέσεις βγαίνουν στην τράπεζα Πειραιώς στα όρια των 3 ευρώ (σημειωτέων η μετοχή της τράπεζας είχε τις μικρότερες απώλειες το προηγούμενο διήμερο).

    Μικρό ενδιαφέρον των επενδυτών σε μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων όπως τα Πλαστικά Θράκης το Πλαίσιο, τα Πλαστικά Κρήτης, η Autohellas και η Τεχνική Ολυμπιακή. Μικρή αντίδραση στο Μυτιληναίο στα 9,07 ευρώ, στη Jumbo στα 18,62, Motor Oil 18,88, Καμπάς 1,29 ευρώ.

    Κατά τα άλλα πάνω από 1% ενισχύονται Ελλάκτωρας, ΕΛΠΕ, Σαράντης, Quest και LAMDA.

     



    ΣΧΟΛΙΑ