• Business

    Μοda Bagno: Πώς ο Νίκος Βαρβέρης έστριψε το τιμόνι και τα δάνεια που λήγουν το 2024

    Νίκος Βαρβέρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moda Bagno

    Νίκος Βαρβέρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moda Bagno


    Eπτά στις επτά ανοδικές συνεδριάσεις και υψηλά για τη μετοχή που παραπέμπουν στο 2008, με την Moda Bagno να κάνει επαναφορά στο ταμπλό μετά από… χρόνια.

    Ωστόσο, παρά την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, όπως αυτά καταγράφηκαν στα αποτελέσματα 6μήνου δεν λείπουν οι… πονοκέφαλοι για τον κοσμικό πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Moda Bagno κ. Νίκο Βαρβέρη.

    Στις 30/6/2024 καλείται να πληρώσει την τελευταία δόση δανείου (balloon payment) 1,695 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για δάνειο στην Εθνική Τράπεζα στο οποίο είχε διαμορφωθεί επιτόκιο euribor +3% και η εξόφληση του δανείου θα γινόταν σε 30 δόσεις, με την πρώτη ποσού 45 χιλιάδων ευρώ καταβλητέα στις 31/3/2017 και η τελευταία στις 30/6/2024. Μετά από τρία χρόνια ακολουθεί ένα ακόμα  balloon payment, ύψους 1,27 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για δάνειο που είχε συναφθεί με την Alpha Bank το 2015 με το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε  euribor +4% και εισφορά 0,6%.

    H τριμηνιαία χρεολυτική δόση ανέρχεται σε 15 χιλιάδες ευρώ  για τον πρώτο χρόνο, σε 45 χιλιάδες ευρώ για τα δύο επόμενα ενώ στην 12ετία μέχρι την λήξη του αυξάνεται ανά χρόνο με balloon payment 1,273 εκατ. ευρώ στο 2027.

    Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Moda Bagno του Νίκου Βαρβέρη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν από την ολοκλήρωση κτιρίου, το οποίο τελικά θα εκμεταλλευτεί, αν και προοριζόταν για εκθεσιακό κέντρο της επιχείρησης.

    Η αξία του, χωρίς να έχουν προσμετρηθεί τα έσοδα που μπορεί να έρθουν από την εκμετάλλευσή του, ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το ακίνητο ήταν περασμένο στα βιβλία της εταιρείας στη θέση των «παγίων» και πλέον βρίσκεται στη θέση των «αποθεμάτων».

    Στο ά 6μηνο, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει αύξηση του κύκλου εργασιών στα 13,76 εκατ. ευρώ από 10,56 εκατ. ευρώ.

    Τα έσοδα μετά από φόρους ανήλθαν σε 745 χιλιάδες ευρώ στο ά 6μηνο από 680 χιλιάδες ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

    Είναι ενδιαφέρον ότι από τα μέλη που έχει στο Δ.Σ. η Moda Bagno, ο εξής ένας συνεχίζει να αμείβεται και μάλιστα με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ το χρόνο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον… ιδιοκτήτη κ. Νίκο Βαρβέρη.

    Σχεδόν κατά 300 χιλιάδες ευρώ αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα σε 2,8 εκατ. ευρώ στις 30/6 από 2,58 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022.  Που σημαίνει ότι ο καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται περί τα 3,2 εκατ. ευρώ. (περί τα 6 εκατ. ευρώ τα συνολικά δάνεια).

    Στην οικονομική έκθεση τέλος, τονίζεται ότι «το επιχειρηματικό περιβάλλον στις περιοχές που κινούνται οι δραστηριότητες της εταιρείας, μέχρι και την δημοσίευση της οικονομικής έκθεσης, έχουν σημαντική αύξηση.

    Η ήδη συνεχιζόμενη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και συγχρόνως η πορεία που είχε η τουριστική περίοδος για το εστιατόριο INTERNI στην Μύκονο, θα φανούν στα πολύ καλά όπως προβλέπονται αποτελέσματα του 2ου εξαμήνου με αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το 2022.

    Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, ώστε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο σύνολο των υποχρεώσεών της, με μηδενικές υποχρεώσεις σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, πέρα από τις τρέχουσες».

    Διαβάστε επίσης

    Premia: Βαθμολογία Α στην πιστοληπτική αξιολόγηση από την ICAP

    Υπερταμείο: Εταιρική συμφωνία 5,3 εκατ. ευρώ με Microsoft-Byte

    Johnson & Johnson: Τρίτη προσπάθεια να «φρενάρει» 50.000 αγωγές για το γνωστό ύποπτο ταλκ



    ΣΧΟΛΙΑ