• Σχόλιο Αγοράς

    Ανακούφιση στη Wall Street από την εκτίμηση της BofA για κορύφωση του πληθωρισμού – Στο μικροσκόπιο το Netflix

    • Bloomberg
    Wall Street, ταύρος

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street, αντιστρέφοντας τις πιέσεις που κατέγραφαν νωρίτερα κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, καθώς το ράλι στα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου δείχνει πως επανέρχεται η ηρεμία σχετικά με τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 35.096,53 μονάδες με άνοδο 0,53% ενώ ο S&P 500 στις 4.464,95 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο Nasdaq, στις 13.531,35 μονάδες με απώλειες -0,65%.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου υποχωρούσε κατά 7 μονάδες βάσης, καθώς διαχειριστές, από την Bank of America έως τη Nomura Asset Management, ανέφεραν ότι ο πανικός για τον πληθωρισμό είναι υπερβολικός.

    Ο χρυσός επέκτεινε την πτώση του.

    Η μετοχή του Netflix υποχωρούσε 27% στην προσυνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, αφού ανέφερε πτώση στη βάση των συνδρομητών του.

    Η πραγματική απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, σηματοδοτώντας μια πιθανή επιστροφή στην προ πανδημίας κανονικότητα. Στη συνέχεια, όμως, ακολούθησε κύμα υποχώρησης των αποδόσεων σε όλα τα ομόλογα διεθνώς. Η Bank of America, επίσης, ανακοίνωσε ότι πήρε long θέση στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα.

    «Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι ο πληθωρισμός κορυφώνεται αυτό το τρίμηνο και ότι θα αρχίσει να μειώνεται σταθερά όσο βαδίζουμε προς το 2023», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της BofA. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα μειώσει το επίπεδο πανικού γύρω από τον πληθωρισμό και θα επιτρέψει τη μείωση των επιτοκίων».

    Όλα τα βλέμματα στο Netflix

    Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα συμβόλαια του Nasdaq 100, μετά το βαρύ σφυροκόπημα που δέχθηκε τις προηγούμενες ώρες η μετοχή του Netflix. Η μετοχή της υπηρεσίας υποβαθμίστηκε από πολλούς οίκους, συμπεριλαμβανομένων των UBS Group, KGI Securities και Piper Sandler.

    Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν μια ανάμεικτη σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και τις προοπτικές για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή.

    Κατά τα άλλα, το πετρέλαιο ανέκαμψε αφού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε σχεδόν δύο εβδομάδες, με κλαδική έκθεση να δείχνει μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ