• Μετοχές

    Euroxx για Mytilineos: Η σταθερή ενδυνάμωση της κερδοφορίας τα επόμενα έτη θα φέρνει σταθερά νέα υψηλά για τη μετοχή

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος (MYTILINEOS)

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Σε ένα ιδιαίτερα θετικό preview των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2022 της MYTILINEOS (τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου) προχώρησε σήμερα η EUROXX, η οποία προτρέπει τους επενδυτές να σπεύσουν να αγοράσουν τη μετοχή της εταιρείας πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς εκτιμά ότι αυτά θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

    Σε πλήρη ταύτιση με το πρόσφατο report της επενδυτικής εταιρείας EDISON, ο αναλυτής της EUROXX επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της MYTILINEOS για διπλασιασμό των μεγεθών το 2022, παρά τις σημερινές αναταράξεις στην αγορά της ενέργειας.

    Πιο συγκεκριμένα το report της EUROXX προβλέπει μία αύξηση στα καθαρά κέρδη της MYTILINEOS (στα €61.4m) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 (Q1 2021). Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τις αισιόδοξες προβλέψεις από την πλευρά της εταιρείας για την κερδοφορία του 2022 με EBITDA >€500m και υψηλή αύξηση στα καθαρά κέρδη.

    Η σταθερά ανοδική πορεία της MYTILINEOS έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων αναταράξεων και εμπεδώνει την «ανοσία» που έχει επιτύχει η εταιρεία τόσο κατά τη μακρά περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού όσο και πιο πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Με οδηγό τη συνεχή ενδυνάμωση μιας σειράς διαχρονικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν την κερδοφορία της, καθώς η MYTILINEOS:

    • Λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, το καλοκαίρι, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας των 826MW.
    • Είναι μεταξύ των χαμηλότερου κόστους παραγωγών αλουμινίου στον κόσμο, μεταξύ άλλων και λόγω του σταθερού τιμολογίου ενέργειας
    • Βλέπει την κερδοφορία της μεταλλουργίας να ενισχύεται σταθερά τα επόμενα χρόνια λόγω τόσο των ιδιαίτερα υψηλών τιμών αλουμινίου αλλά και των premia που έχουν παγιωθεί σε επίπεδα ρεκόρ για μεγάλο χρονικό διάστημα
    • Αναπτύσσει ταχύτατα ένα μεγάλο portfolio έργων ΑΠΕ (κυρίως αιολικών), συνολικής ισχύος άνω των 7GW

    Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων θεσμικών, που επικυρώνεται με την πορεία της μετοχής τον τελευταίο μήνα, και οι οποίοι προφανώς προσβλέπουν σε σημαντικό upside από τα σημερινά επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μυτιληναίος: Σε τρία αμερικανικά funds το μετοχικό «πακέτο» των 76,5 εκατ. ευρώ – «Χρυσές» αποδόσεις 627,9% σε ορίζοντα 10ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ