• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών προβλέψεων της ΕΕ – Στο +0,97% ο Stoxx 600

    ευρωαγορές


    Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται για δεύτερη συνεδρίαση, οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τη δημοσίευση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των επερχόμενων συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών.

    Οι επενδυτές προσπαθούν να μαζέψουν τις απώλειες του μήνα και παράλληλα, συνεχίζουν να εξετάζουν τις δηλώσεις των επικεφαλής αξιωματούχων των Κεντρικών Τραπεζών, που συμμετείχαν στο Ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο στο Jackson Hole, που διοργάνωσε η Fed της πόλης του Κάνσας. Τόσο η Lagarde όσο και ο Powell κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών.

    Άλλωστε, όπως είναι ευρέως γνωστό, η πλειοψηφία των αξιωματούχων είναι υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, καθώς αισθάνονται ότι τα επίπεδα του πληθωρισμού είναι ασταθή. Έχοντας ως στόχο την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2%, οι αξιωματούχοι δεν πτοούνται και είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο.

    Την ίδια ώρα, νέα ώθηση έδωσε σήμερα στις ευρωαγορές η ανακοίνωση των οικονομικών προβλέψεων της ΕΕ, με την ευρωπαϊκή οικονομία να έχει βελτιωμένη εικόνα την περίοδο της άνοιξης του 2023 εν μέσω νέων προκλήσεων και τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω ανάπτυξη.

    Πώς έκλεισαν οι ευρωαγορές

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 459,83 μονάδες με ήπια άνοδο 0,97%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι NN Group (10,15%) και Quilter PLC (7,71%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Orron Energy AB (-9,22%) και Carrefour S.A. (-4,55%).

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.464,99 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,72%.

    Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.930,88 μονάδες με ήπια άνοδο 0,88%.

    Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.373,43 μονάδες με ήπια άνοδο 0,67%.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 28.889,76 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 9.581,20 μονάδες με ήπια άνοδο 0,96%.

    Διαβάστε επίσης:
    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα μετά την ανακοίνωση των νέων μακροοικονομικών στοιχείων – Στο +1,58% ο Nasdaq

    Ιός Δυτικού Νείλου: Άλλοι 3 θάνατοι και 31 κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

    Χρηματιστήριο: Quest, Mytilineos, ΟΠΑΠ και Helleniq Energy στήριξαν τον Γενικό Δείκτη



    ΣΧΟΛΙΑ