• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Quest, Mytilineos, ΟΠΑΠ και Helleniq Energy στήριξαν τον Γενικό Δείκτη

    • NewsRoom
    Θ. Φέσσας (Quest) - Ι. Βαρδινογιάννης (Motor Oil) - Ευ. Μυτιληναίος (Mytilineos) - Γ. Κάρας (ΟΠΑΠ)

    Θ. Φέσσας (Quest) – Αν. Σιάμισιης (Helleniq Energy)- Ευ. Μυτιληναίος (Mytilineos) – Γ. Κάρας (ΟΠΑΠ)


    Μακριά από τα υψηλά ημέρας, αλλά με εκ νέου με θετικό πρόσημο, κατάφερε να κλείσει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα και σχετικά αυξημένο τζίρο, κατά την οποία πάντως ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε συνεχώς πάνω από τις 1310 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 1.318,34 μονάδες, με τον τζίρο στα 91 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 18,8 εκατ. τεμάχια.

    Η αγορά αναμένει την ολοκλήρωση του Αυγούστου και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με την είσοδο της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 3,88 και την έξοδο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,27% 18,25 από τον MSCI Standard, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένες ροές τις επόμενες ημέρες.

    Παράλληλα, η αγορά ετοιμάζεται για μια σειρά από σημαντικές ειδήσεις στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όπως η ανακοίνωση της αξιολόγησης του ελληνικού αξιόχρεου από τον καναδικό DBRS και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

    Σε αυτό το κλίμα, η αγορά παρακολουθεί την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, τα οποία επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να μαζέψουν μέρος των απωλειών του Αυγούστου. H DAX ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,70% και o CAC 40 κατά ο,60%, ενώ στη Wall Street o Dow Jones κινείται με άνοδο 0,38% και ο Nasdaq με άλμα 1,09%, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον μήνα Αύγουστο ήταν μειωμένη, προκαλώντας ξανά αισιοδοξία για παύση των αυξήσεων από τη FED.

    Πίσω στην Αθήνα,  o τραπεζικός δείκτης παρέμεινε σε ανοδικό έδαφος, κλείνοντας με κέρδη 0,22% στις 1.065,41 μονάδες. Από τις τραπεζικές μετοχές, η Πειραιώς έκλεισε στο +0,86%, η Αlpha στο +0,65% και η Eurobank στο +0,64%, ενώ στον αντίποδα η Εθνική έκλεισε με απώλειες 1,03%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Quest έκλεισε στο +1,63%, η Mytilineos στο +1,38%, η  ΟΠΑΠ στο +1,36%, η Helleniq Energy στο +1,34% και η Autohellas στο +1%

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ (0,69%), Ελλάκτωρ (0,62%), Lamda (0,58%), Coca Cola (0,45%), Τέρνα Ενεργειακή (0,31%) και η Cenergy (0,14%) .

    Στον αντίποδα, Aegean έκλεισε στο -1,61%, η  Motor Oil στο -1,53%, η Viohalco στο -1,42% και η Σαράντης στο -1,26%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

    Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Elvalhalcor και Jumbo.

    Από τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε ξανά η Epsilon Net με νέο άλμα 2,55% ενώ στο ν αντίποδα στο -3,12% έκλεισε η Κρι-Κρι. 

    Διαβάστε επίσης

    Motor Oil: Στα 5,9 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

    Mytilineos: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Imerys Βωξίτες

    UBS: Έρχεται διψήφια πτώση στις μετοχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης – Οι τιμές στόχοι των μετοχικών δεικτών



    ΣΧΟΛΙΑ