• HealthStories.gr

    Ιός Δυτικού Νείλου: Άλλοι 3 θάνατοι και 31 κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

    • NewsRoom


    Άλλοι 3 θάνατοι από επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν στη χώρα μας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους μετά από τσίμπημα κουνουπιού σε 11.

    Μέσα σε μία εβδομάδα, καταγράφηκαν επίσης 31 κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο Ιός Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ:

    Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι τις 29/08/2023, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 89 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 74 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 31 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 82 έτη).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοικτός για επισκέπτες και προσκυνητές ο Όσιος Λουκάς

    Πώς οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν εμπορεύματα και αγορές – Φόβοι για νέες αυξήσεις στα τρόφιμα

    Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ