• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα μετά την ανακοίνωση των νέων μακροοικονομικών στοιχείων – Στο +1,58% ο Nasdaq

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, δύο ώρες μετά το άνοιγμα των αγορών μετά τις ανακοινώσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις νέες προσφορές εργασίας στις ΗΠΑ.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο στον απόηχο των δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed στο Ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο στο Jackson Hole, την περασμένη Παρασκευή.

    Όπως έδειξαν και τα futures δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών, οι επενδυτές φαίνεται πως ήταν κάπως αναποφάσιστοι, με τα futures να είναι σχεδόν αμετάβλητα, σημειώνοντας οριακή άνοδο.

    Η αισιοδοξία επανήλθε στον επενδυτικό κόσμο, μετά την ανακοίνωση των καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε συνδιασμό με τις νέες προσφορές εργασίας.

    Πιο συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο υποχώρησε στις 106,1 μονάδες σε επίπεδα που σηματοδοτούν ύφεση, καταρρίπτοντας την πρόβλεψη των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι από τις 114 μονάδες θα αγγίξουν τις 116. Κάτι που η αγορά εκτιμά πως αφήνει περιθώρια στη FED για να προχωρήσει σε μια παύση των αυξήσεων επιτοκίων.

    Την ίδια ώρα, οι νέες προσφορές εργασίας μειώθηκαν στα 8,827 εκατομμύρια από τα 9,165 εκατομμύρια με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα αγγίξουν τα 9,465 εκατομμύρια, καθώς ολοένα και λιγότεροι εργαζόμενοι οδηγούνται σε παραίτηση. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εργαζομένων που παραιτείται από τις θέσεις εργασίας τους έχει συρρικνωθεί στα 3,5 εκατομμύρια, πλησιάζοντας τα επίπεδα προ πανδημίας.

    Τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να είναι ισχυρή. Αυτό που μένει να εξεταστεί είναι οι νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, o δείκτης ανεργίας, τα επίπεδα του δείκτη τιμών καταναλωτή που προτιμά η Fed (PCE Price Index),  και ο πληθωρισμός για τον μήνα του Αυγούστου για να συμπληρωθεί η «πυραμμίδα» στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι αποφάσεις της επόμενης συνεδρίασης της FOMC της Fed στις 20 -21 Σεπτεμβρίου, όπου οι αξιωματούχοι θα ανακοινώσουν και τις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας.

    Πώς κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street

    O βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 34.724.54 μονάδες με ήπια άνοδο ο,48%

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι:

    – Verizon Communications Inc. (2,31%) μετά την αναβάθμισή της σε «αγορά» από την τράπεζα Citi, με την τράπεζα να αναφέρει ότι  οι τρέχουσες αποτιμήσεις ενδέχεται να υπερβαίνουν το κόστος αποκατάστασης για καλώδια που καλύπτονται από μόλυβδο,
    – 3M (2,07%), η οποία χθες κατέγραψε άνοδο 5,22%, καθώς φέρεται πως κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την διευθέτηση των 300.000 αγωγών εναντίον της, για το σκάνδαλο με την πώληση ελαττωματικών ωτοασπίδων στον αμερικανικό στρατό και ξ
    -Intel Corp. ( 2,44%)

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι McDonald’s Corp. (-0,43%), Chevron Corp. (-0,44%) και Johnson & Johnson (-0,74%).

    Όσον αφορά την Johnson & Jonhson, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την τελευταία να έχει ανακοινώσει τα 10 φάρμακα που θα αποτελέσουν αντικείμενο των πρώτων διαπραγματεύσεων για την τιμή τους για το πρόγραμμα Medicare, στοχεύοντας την μείωση των τιμών σε μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα και ακριβότερα φάρμακα στην Αμερική.

    Την ίδια ώρα, ο S&P 500 κινείται στις 4.480,76 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,07%

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο κλάδος των υπηρεσιών Επικοινωνίας (+1,05%)

    Σε επίπεδο μετοχών, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Tesla (6,18%), η Best Buy (5,83%) και η Catalent Inc. (5,17%). Να σημειωθεί ότι η Best Buy ανακοίνωσε σήμερα λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών τα οικονομικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, με τη μετοχή της εταιρείας να εκτοξεύεται στο +5,83%.

    Αντίθετα, με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Paccar Inc. (-2,49%), Cummins Inc. (-1,76%) και Valero Energy Corp. (-1,03%).

    Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 13.921,13 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,58%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Λογαριασμοί ρεύματος: Μέτρα στήριξης και τον Σεπτέμβριο – Τα ποσά ενίσχυσης

    Γαλλία: Περικόπτουν δαπάνες οι καταναλωτές – Τι ζητεί ο πρόεδρος της Carrefour

    Motor Oil: Στα 5,9 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ