• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στη Wall Street – Σε αναζήτηση προσήμου ο Dow Jones

    • NewsRoom


    Θολή εικόνα επικρατεί στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, λίγες ώρες την έκκληση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, για νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας προκειμένου να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην κρίση που έφερε η έκρηξη της πανδημίας.

    Ο επικεφαλής της Fed τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ώστε να ξεπεράσουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας τα εμπόδια που έχει υψώσει η πανδημία, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να στηρίξει την οικονομία όποτε και εάν χρειαστεί.

    Το κλίμα αβεβαιότητας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων παραμένει, την ώρα που η βιομηχανία Johson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις δοκιμές τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς οι δύο προηγούμενες έδειξαν ενθαρρυντικά σημάδια.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones χάνει ήπια 45,30 μονάδες ή 0,19% στις 27.245 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 6,80 μονάδες ή 0,21% στις 3.308 μονάδες. Ο Nasdaq, σημειώνει απώλειες 66,89 μονάδων ή 0,61% στις 10.900,49 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ