• Σχόλιο Αγοράς

    Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, επέστρεψε ο φόβος για γενικευμένα lockdown – «Βουτιά» -4,17% για τον DAX

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Στα όρια του 1 ευρώ η Alpha, προς νέα χαμηλά η Τιτάν, κάτω από τα 12 ευρώ ο ΟΠΑΠ, βουτιά 400 μονάδων ο Dax


    Στο «κόκκινο» βάφτηκαν την Τετάρτη οι κύριοι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζονται να επιβάλουν νέα lockdown προκειμένου να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που επελαύνει σε όλη την Ευρώπη.

    Η μια χώρα μετά την άλλη καταγράφουν νέα ρεκόρ κρουσμάτων, φτάνοντας στα όριά τους τα συστήματα υγείας. Μέσα στην ημέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει ένα  lockdown σε όλη τη χώρα, σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος κατέληξε σε συμφωνία με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ώστε να επιβληθεί μερικό lockdown σε όλη τη χώρα από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι το τέλους του μήνα.

    Η ανησυχία των επενδυτών επιδεινώνεται έπειτα από τα νέα για την αύξηση των κρουσμάτων τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ,  αλλά και το αδιέξοδο μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στη συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

    Στα επιχειρηματικά, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Deutsche Bank, ενώ και η  Puma ανακοίνωσε αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο.  Αντίθετα μειωμένα έσοδα ανακοίνωσε η Peugeot.

    Σε αυτό το βαρύ κλίμα, o βρετανικός  FTSE 100 υποχώρησε στις 5.582,80 μονάδες με απώλειες -2,55%, ο γερμανικός DAX  έκλεισε στις 11.560,51 μονάδες με βουτιά -4,17% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 4.571,12 μονάδες με πτώση -3,37%. Στον νότο ο  ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 17.897,79 μονάδες με απώλειες -4,06%  ενώ ο
    ισπανικός IBEX 35 στις 6.474,40 μονάδες με πτώση -2,66%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 342,17 μονάδες με απώλειες -2.95%.



    ΣΧΟΛΙΑ