• Σχόλιο Αγοράς

    Με… σαρακοστιανό τζίρο, κέρδη στο ταμπλό, με ΔΕΗ, CCHB, Βιοχάλκο, Jumbo και Eurobank


    ΔΕΗ, Coca Cola, Βιοχάλκο και Jumbo κράτησαν όρθια την αγορά την Πέμπτη, οδηγώντας τον γενικό δείκτη πάνω από τις 865 μονάδες και με τις συναλλαγές κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, η αγορά έκλεισε στις 866,18 μονάδες και με άνοδο 0,47%.

    Από τις τράπεζες, η Εurobank ήταν αυτή που ξεχώρισε, αφού κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών κατέγραψε κέρδη 1,7%, στα 0,88 ευρώ και όγκο 5 εκατ. τεμαχίων.

    Θετικό πρόσημο και για την Alpha, με κίνηση προς το 1,70 ευρώ και κέρδη κάτω της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η Πειραιώς, στα επίπεδα των 3 ευρώ και λίγα κέρδη, κάτω της μονάδας, η Εθνική, στα 2,77 ευρώ.

    Η έκθεση της Moody’s προφανώς έκανε ζημιά ενδοσυνεδριακά, λόγω των μικρών διακυμάνσεων που παρουσίασε στο ταμπλό ο κλάδος.

    Το επόμενο διάστημα θα χαρακτηριστεί από μεταβλητότητα, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Παρά τις δηλώσεις συμπάθειας εκ μέρους των ξένων funds για επενδύσεις στο Χ.Α., συμβαίνει το αντίθετο. Ο τζίρος είναι υποτονικός και η αγορά ρηχή, αφού πρέπει να έρθει η διαδικασία των δημοπρασιών για να τονωθεί το ενδιαφέρον.

    Οι διεθνείς αγορές πάντως, και κυρίως η Ευρώπη, έπιασε το νήμα της ανόδου την Πέμπτη, παρά το πτωτικό άνοιγμα στην Wall.

    Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παραπομπής του Αμερικανού προέδρου δεν απασχολεί τις αγορές προς το παρόν, αφού ο εμπορικός πόλεμος και η προοπτική συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών. Σε τέτοιο βαθμό που οι αγορές ομολόγων σπεύδουν να επιβραβεύσουν τα ομόλογα χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Ελβετίας που παραμένουν αρνητικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ελληνική δεκαετία που για τρίτη μέρα παραμένει σταθερή στο 1,31%.

    Κίνηση στα 3,12 υρώ για την μετοχή της ΔΕΗ με περισσότερα από 1,050 εκατ. τεμάχια, αποτέλεσμα της θετικής άποψης της Ernst & Young για την οικονομική βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

    Θετικό πρόσημο και άνοδος 1,19% για την Coca Cola, στα 29,75 ευρώ, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα 30 ευρώ. Κέρδη 1% για τον Ελλάκτωρα, στο 1,87 ευρώ, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη 1,90-2 ευρώ των περασμένων ημερών, αλλά με όγκο 487 χιλιάδων τεμαχίων. Αμετάβλητα στα 8,30 ευρώ τα ΕΛΠΕ εν αναμονή της έκδοσης ομολόγου.  Πιθανότατα το βιβλίο θα ανοίξει αργά το βράδυ την Πέμπτη και θα κλείσει την Παρασκευή για 300-500 εκατ. ευρώ.

    Περιορισμός της αρχικής δυναμικής στον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή στο 9,64, στα 12,80 και οριακά κέρδη 0,79% για τον ΟΤΕ, στα 9,81 ευρώ ο Μυτιληναίος με άνοδο 0,51% και κέρδη 2,36% για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 7,38 ευρώ.

    Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Άλλωστε από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 58 έκλεισαν με άνοδο και 36 με πτώση.

    Με κάτι περισσότερο από 13 χιλιάδες τεμάχια η Μεβάκο έκλεισε με κέρδη 23,14%, στο 1,49 ευρώ, η Moda Bagno του κ. Ν. Βαρβέρη ενισχύθηκε κατά 10,43%, με 7.200 τεμάχια, στα 0,635 ευρώ, κέρδη και για τον Επίλεκτο που επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με κέρδη 7,33% και τη Frigoglass που σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% και 189 χιλιάδες τεμάχια.

    Ως προς τα πακέτα της συνεδρίασης, έγινε ένα, στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, 200 χιλιάδων τεμαχίων στα 2,73 ευρώ, με την μετοχή να κλείνει στα 2,77.



    ΣΧΟΛΙΑ