• Σχόλιο Αγοράς

    Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street – Στάση αναμονής ενόψει FED και αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street πανηγυρίζουν


    Με μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το άνοιγμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 31.990,04 μονάδες με άνοδο 0,28%, ενώ ο  S&P 500 στις 3.966,84 μονάδες, με κέρδη 0,13%. Αντίθετα, ο  τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 11.782,67 μονάδες με πτώση -0,43%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Chevron (3,04%), εκμεταλλευόμενη την νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά και την απόφαση της Gazprom να μειώσει ξανά τις ροές προς την Ευρώπη. Ακολούθησαν οι  Travelers (2,31%) και  Caterpillar (1,76%), ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσαν οι Boeing (-0,90%),  McDonald’s  (-1,33%) και  Salesforce (-2,84%).

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσει της FED την Τετάρτη, όταν και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της FOMC για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η αγορά αναμένει πως η FED θα προχωρήσει σε μια νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός πληθωρισμός.

    Στις αρχές του μήνα, πάντως, η αγορά είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις όταν η ανακοίνωση του νέου υψηλού για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είχε αυξήσει την ανησυχία γύρω από μια ενδεχόμενη κίνηση της FED για αύξηση της τάξης του 1%. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας έσπευσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές, υποστηρίζοντας πως πιθανότατα θα επαναληφθεί μια αύξηση όπως αυτή του Ιουνίου, κατά 75 μονάδες βάσης.

    Πέρα από τη FED, η αγορά έχει στραμμμένη την προσοχή της αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά από ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων και των σημαντικότερων τεχνολογικών κολοσσών. H META, η Apple, η Alphabet, η Microsoft και η Amazon είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

    Ειδικά για την Apple, η αγορά περιμένει με αγωνία να δει πόσο αρνητικά επηρεάστηκαν η παραγωγή και οι πωλήσεις της εταιρείας του Τιμ Κουκ από τα προβλήματα στην  εφοδιαστική αλυσίδα που προκάλεσαν τα Lockdown στην Κίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Κέρδη 2% για το αργό – Εκτοξεύτηκε το φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση της Gazprom

    Ήπια πτώση του χρυσού με το βλέμμα στην Fed



    ΣΧΟΛΙΑ