ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Και η Κύπρου στο club των μετοχών που έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό, μετά τις Cener, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΒΙΟ, επανήλθε πάνω από τα 50 ευρώ η CCHB
Πειραιώς, Άλφα, Allwyn που έκλεισε στο -4%, Metlen -2,4%, Βιοχάλκο πάνω από 2% πτώση, Coca Cola 2,76%, τα κέρδη της ΕΤΕ που μαζεύτηκαν από +1,5% σε 0,25%, ΜΟΗ -2,79%, Jumbo -3%, ήταν οι μετοχές που οδήγησαν τον γενικό δείκτη στις 2.280 μονάδες στο κλείσιμο και με απώλειες 1,11%, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν και σήμερα τα 302 εκατ. ευρώ.
Επιπροσθέτως απώλειες -2,1% για την Cener.
Στην αγορά υπάρχει η άποψη ότι πολλές από τις πωλήσεις του τελευταίου διαστήματος, είτε στις τράπεζες, είτε στα άλλα blue chips, όπως στην Coca Cola, τον ΟΤΕ (-0,9%, ενώ ανακοίνωσε αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς), στην Τιτάν, που υποχώρησε οριακά την Παρασκευή στα 50,75 ευρώ, συνδέονται με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Πολλοί επενδυτές τοποθετούνται στη μετοχή της ΔΕΗ ενόψει αύξησης κεφαλαίου για να συμμετέχουν στη διανομή των μετοχών που θα προκύψουν κατά τη διαδικασία.
Άλλες εκτιμήσεις των χρηματιστών δε, κάνουν λόγο ότι πολλές εντολές συνδέονται με το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της ΔΕΗ στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.
Η ΔΕΗ έφτασε ενδοσυνεδριακά στα 19,74 ευρώ για να κλείσει τελικά με κέρδη 1,33%, στα 19,10 ευρώ και όγκο πάνω από 3,2 εκατ. κομμάτια.
Νωρίτερα η Citigroup έδωσε τιμή στόχο στα 22,60 ευρώ.
Μεγάλος όγκος έγινε την Παρασκευή στην ΕΤΕ η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα ά 3μήνου, αλλά και την εξαγορά του 30% της Allianz,καθώς άλλαξαν χέρια πάνω από 3,1 εκατ. τεμάχια με την μετοχή στα 14,28 ευρώ.
Κλείσιμο στα 3,99 ευρώ η Eurobank η οποία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα ά 3μήνου, σύμφωνα με τους αναλυτές, σημειώνοντας άνοδο 1,53% και 8,26 εκατ. τεμάχια.
Απώλειες 1,59% για την Πειραιώς και 3,4 εκατ. τεμάχια, ενώ πτώση 2,99% για την Άλφα στα 3,67 ευρώ και συναλλαγές 6,4 εκατ. τεμάχια.
Με μεγάλο όγκο υποχώρησε το Jumbo που έκλεισε στα χαμηλά μέρας, τα 22 ευρώ και απώλειες 3,08%.
Ανοδικά ο τζίρος και τα EBITDA του ΟΤΕ, αλλά η μετοχή έκλεισε στο κόκκινο με 482 χιλιάδες όγκο.
Nέα μεγάλη πτώση για την Coca Cola, στα 49,30 ευρώ και απώλειες 2,76% με συναλλαγές 67 χιλιάδων τεμαχίων.
Κλείσιμο σχεδόν στα χαμηλά μέρας για την Allwyn, στα 12,31 ευρώ και βουτιά πάνω από 4% με 1,1 εκατ. κομμάτια.
Η εβδομάδα πάντως, ήταν ανοδική και έκλεισε με κέρδη 4,18%, ενώ αύξηση 37,90% σημείωσαν οι συναλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη (εβδομάδα).
Διαβάστε επίσης
Αναλυτές για Εθνική Τράπεζα: Κέρδη, Allianz και κεφάλαια κρατούν τους ξένους οίκους σε θέση αγοράς
Citi για ΔΕΗ: Νέα τιμή στόχος στα €22,60 – Περιθώρια ανόδου ακόμη και στο δυσμενές σενάριο
Coca-Cola HBC: UBS και Deutsche Bank βλέπουν άνοδο, η Citi κρατά αποστάσεις μετά το ισχυρό τρίμηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΝ: Υπεγράφη η ΚΥΑ για το on-bill financing – Ενεργειακές αναβαθμίσεις χωρίς αρχικό κεφάλαιο
- Vodafone: Σε διαδικασία ενίσχυσης της κεφαλαιακής θέσης της ινδικής της θυγατρικής που αναζητά δάνειο $3,7 δισ.
- Ουκρανία: Αντιμετωπίζει έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων, λέει η πολεμική της αεροπορία
- Ελληνικές εξαγωγές: Άλμα 25% τον Μάρτιο με αιχμή πετρελαιοειδή και τρόφιμα – Σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.