• Σχόλιο Αγοράς

    Ματώνει η Wall Street: Με βαριές απώλειες όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες, άνοδος για τα ομόλογα

    • NewsRoom


    Στο… βαθύ κόκκινο άνοιξαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια, εν μέσω ισχυρών πιέσεων στις χρηματιστηριακές αγορές όλου του κόσμου, καθώς η επιδημία του κορονοϊού παίρνει σαφείς οικονομικές διαστάσεις, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να εξελιχθεί σε πανδημία.

    Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε κατά 1,7%, στις 3.060,41 μονάδες, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 και πλέον εβδομάδων, καταγράφοντας απώλειες για πέμπτη μέρα στη σειρά.

    Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έγραφε απώλειες 1,5%, στις 26.528,80 μονάδες, υποχωρώντας σε χαμηλό 19 και πλέον εβδομάδων, κινούμενος με αρνητικό πρόσημο επίσης για πέμπτη μέρα στη σειρά.

    Την ίδια ώρα, ο δείκτης Nasdaq έχανε 2,1%, στις 8.785,76 μονάδες, βουλιάζοντας σε χαμηλό 10 και πλέον εβδομάδων.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, ο δείκτης MSCI All-Country World έχανε 1,7%, στις 530,04 μονάδες, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον μηνών, συνεχίζοντας και αυτός το πτωτικό σερί των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων (μαζί με τη σημερινή).

    Μεγαλύτερες οι ποσοστιαίες απώλειες για τον πανευρωπαϊκό Stoxx Europe 600 που έχανε 3,5% στις 389,89 μονάδες, ήτοι σε χαμηλό 19 εβδομάδων.

    Απώλειες για το πετρέλαιο, σε τροχιά υποχώρησης οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

    Την ίδια ώρα, η ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στρέφει όλο και περισσότερους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

    Πέραν των προειδοποιήσεων που εκδίδουν η μία μετά την άλλη οι μεγάλες, διεθνοποιημένες εταιρείες, το κλίμα επιδείνωσε έκθεση των υπευθύνων στρατηγικής της Goldman Sachs που έγραψαν ότι δεν αναμένουν αύξηση της κερδοφορίας για τις αμερικανικές εταιρείες το 2020, καθώς αναθεωρούν το μοντέλο τους για να ενσωματώσουν την πιθανότητα ευρείας εξάπλωσης του ιού.

    Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου υποχωρούσε κατά έξι μονάδες βάσης, στο 1,26%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

    Ταυτόχρονα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου υποχωρούσε στο 0,55%, στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 20 εβδομάδων.



    ΣΧΟΛΙΑ