• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω FED – Βουτιά 4% σε επίπεδο εβδομάδας

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, με τις  τιμές του αργού να  σημειώνουν απώλειες γύρω στο 4% την εβδομάδα.

    Ένας νέος γύρος δηλώσεων για τον πληθωρισμό και τη στάση της FED από τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής τράπεζας  πυροδότησε νέες ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας αρνητικά την αγορά του πετρελαίου.

    Η Πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ και ο Πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ , σε ξεχωριστές εμφανίσεις τους, εμφανίστηκαν να φλερτάρουν με την ιδέα για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, τόσο στην προηγούμενη συνάντηση της FOMC στις αρχές του Φεβρουαρίου όσο και στις μελλοντικές.

    Οι δηλώσεις τους ήρθαν μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις λιανικές πωλήσεις και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία απογοήτευσαν την αγορά, καθώς έδωσαν περιθώριο για νέες επιθετικές κινήσεις από τη FED.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate έκλεισε με απώλειες 2,15 δολάρια, ή -2,7%, για να διαμορφωθεί στα 76,34 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας το συμβόλαιο έκλεισε με απώλειες 4,2%.

    Στο Λονδίνο και το ICE Futures Europe, το Brent Απριλίου έκλεισε με πτώση 2,14 δολάρια ή -2,5%, στα 83 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 3,9%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Απώλειες 1,3% σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ