ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη εκτέλεση του καταδικασμένου για τη μαζική δολοφονία στο Φορτ Χουντ, Νιντάλ Χασάν, δεν θα μεταδοθεί ζωντανά.
Η ανακοίνωση του Τραμπ ήρθε μετά τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Χασάν μέσω διαδικτύου. «Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, ένας πρώην ταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ που έγινε προδότης, είναι ένας πολύ κακός και διαβολικός άνθρωπος», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

«Με όλα αυτά που ειπώθηκαν, πιστεύω ότι η ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης, ώστε να τη δουν όλοι, θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για τον κόσμο, ο οποίος θα έβλεπε πώς η Αμερική αντιμετωπίζει τους τρομοκράτες και τα αποβράσματα όπως ο Χασάν. Ωστόσο, πολλοί πολύ καλοί και καλοπροαίρετοι άνθρωποι θα προτιμούσαν να μην τον δουν να πεθαίνει, είτε μέσω ζωντανής μετάδοσης είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου οπτικού μέσου», έγραψε ο Τραμπ.
«Θα πεθάνει, όπως έχει προγραμματιστεί, από εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα μεταδοθεί ζωντανά», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι τα άμεσα μέλη των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης θα μπορούν να την παρακολουθήσουν από κοντά, εφόσον το επιθυμούν.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει στις 5 Οκτωβρίου ότι ο Τραμπ ενέκρινε τη σύσταση του υπουργού Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ να θανατωθεί ο 56χρονος Χασάν από εκτελεστικό απόσπασμα του αμερικανικού στρατού για τη μαζική δολοφονία 13 ατόμων που έλαβε χώρα στις 5 Νοεμβρίου 2009 στη στρατιωτική βάση του Κιλίν, στο Τέξας. Άλλα 32 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έγινε όταν ο Χασάν ήταν ταγματάρχης του στρατού. Ο Χασάν καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από στρατοδικείο το 2013.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Από 19 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση 140.300 μετοχές από το stock options rights
ΗΠΑ: Σε υψηλό 4ετίας οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο – «Αγκάθι» η ενέργεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαουδική Αραβία: Κατηγορεί το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τους Χούθι
- Μπαράκ Ομπάμα: Αξίζει να αγωνιστούμε για την ελπίδα – Η στροφή προς τον εξτρεμισμό «δεν είναι αναπόφεκτη»
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρώην στρατιωτικός που έκλεψε 300.000 λίτρα πετρελαίου από αγωγό του στρατού
- Reuters: Πάνω από 11 δισ. δολάρια έβαλε στα ταμεία της η Ρωσία από πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Οκτώβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.