• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Απώλειες 1,3% σε επίπεδο εβδομάδας

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς η τιμή του αμερικανικού δολαρίου συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία.

    Η κατά 0,5% αύξηση του πληθωρισμού  για τον Ιανουάριο του 2023 στις ΗΠΑ, ενέτεινε περισσότερο την ανησυχία των επενδυτών, οι οποίοι προσδοκούσαν μία λιγότερο σκληρή νομισματική πολιτική από τις Κεντρικές Τράπεζες. Ωστόσο, οι δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Κεντρικών Τραπεζών, άλλαξαν τα «δεδομένα».

    Είναι ήδη γνωστό, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής σκέφτεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης, για να «επιτεθεί» στον πληθωρισμό, παρ’ όλο που η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παραμένει ισχυρή. Αυτό, όμως, που οδηγεί την ανησυχία των επενδυτών στην κορύφωσή της είναι το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η αυστηρή νομισματική πολιτική.

    Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων και τις βαριές απώλειες που σημείωσαν χθες οι δείκτες τη Wall Street, τα πολύτιμα μέταλλα έκλεισαν σήμερα με απώλειες.

    Πώς κινήθηκαν τα μέταλλα σε επίπεδο ημέρας και εβδομάδας

    Με απώλειες σχεδόν 0,1% στα 1.850,20 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε σήμερα ο χρυσός παράδοσης Απριλίου. Στο μεσοδιάστημα της ημέρας, το πιο ενεργό συμβόλαιο του κίτρινου μετάλλου, έφτασε στα 1.827,70 δολάρια, το πιο χαμηλό του επίπεδο μέχρι στιγμής για το 2023. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 1,3%.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε στα 21,715 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας με απώλειες 1,6% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 2,2% στα 1.492, 50 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες 2,1%.

    Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 1% στα 921,40 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες 3,2%.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 0,7% στα 4,1085 δολάρια ανά λίβρα, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Άνοδος 1,4% για τον Stoxx 600 σε επίπεδο εβδομάδας

    Χρηματιστήριο: Επενδυτική φρενίτιδα για τις ελληνικές τράπεζες, γυρίζουν τον δείκτη και τον στέλνουν σε υψηλό 101 μηνών – Rebound και στον Μυτιληναίο



    ΣΧΟΛΙΑ