• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπιες απώλειες στη Wall Street – Στα πρακτικά της Fed το βλέμμα των επενδυτών

    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της 13ης -14ης Ιουνίου της FOMC της Fed.

    Διχασμένοι φαίνεται πως ήταν οι αξιωματούχοι στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με το θέμα της συνέχισης της νομισματικής πολιτικής που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022.

    Ειδικότερα, στα πρακτικά γίνεται ξεκάθαρο ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ κάποιοι τραπεζίτες διαφώνησαν με την παύση της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο.

    Επιπλέον, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η τράπεζα να συνεχίσει την επιθετική πολιτική της, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, από αυτόν που ακολουθούσε μέχρι πρότινος.

    Άλλωστε, τόσο ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ όσο και οι υπόλοιποι υψηλόβαθμοι της τράπεζας, το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσαν ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, χωρίς να διευκρινίσουν αν θα είναι διαδοχικές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Όσο πιο ανθεκτική εμφανίζεται η οικονομία με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο πιο εύφορο γίνεται το έδαφος για να προχωρήσει η Fed στην επίτευξη του στόχου της, που δεν είναι άλλος από έναν πληθωρισμό που δε θα ξεπερνά το 2%.

    Πώς κινήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Από το άνοιγμα της Wall Street – υπενθυμίζουμε ότι οι αγορές ήταν κλειστές στις 4/7 λόγω της εθνικής επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ-, το βλέμμα των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο στην ανακοίνωση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τους δείκτες να σημειώνουν ήπια υποχώρηση.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.288,64 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,38%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Boeing Co. (1,13%) και Salesforce Inc.(1,03%), ενώ η μεγαλύτερη υποχώρηση παρατηρείται στις 3M Co.  (-2,48%) και Intel Corp. (-3,30%).

    O S&P 500 έκλεισε στις 4.446,82 μονάδες με απώλειες -0,20%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι PG&E Corp (3,13%) και Fidelity National Information Services Inc.(3,10%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Generac Holdings Inc. (-8,05%) και Las Vegas Sands Corp.(-5,62%).

    Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.791,65 μονάδες με απώλειες -0,18%.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Τέλος, όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που κατασκευάζονται ΗΠΑ σημείωσαν μικρότερη αύξηση από αυτη που ανέμεναν οι αναλυτές για τον Μάιο, καθώς αυξήθηκαν μόλις κατά 0,3%

    Αντίθετα, οι παραγγελίες πολιτικών αεροσκαφών σημείωσαν άνοδο.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Fed: Διχασμένοι για τα επιτόκια οι τραπεζίτες – Τι αναφέρουν τα πρακτικά για νέες αυξήσεις

    Χρυσός: Νέες απώλειες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed

    Πετρέλαιο: Άνοδος 2,9% για το WTI



    ΣΧΟΛΙΑ