• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο WTI

    • NewsRoom


    Απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων, μειώνοντας τα κέρδη μετά την άνοδο σε υψηλά άνω των δύο μηνών, λόγω μεικτών ενδείξεων σχετικά με τους αυστηρούς περιορισμούς COVID-19 στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του πετρελαίου του WTI σημείωσε πτώση 82 σεντ, ή 0,9% για να διαμορφωθεί στα 91,79 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο εκπλήρωσης Ιανουαρίου του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση κατά 0,48% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 97,92.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, μειώνοντας τα κέρδη μετά την άνοδο σε υψηλά άνω των δύο μηνών, λόγω μεικτών ενδείξεων σχετικά με τους αυστηρούς περιορισμούς COVID-19 στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

    Οι τιμές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λόγω της είδησης ότι οι Κινέζοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν ξανά την οικονομία από τους αυστηρούς περιορισμούς του COVID-19, αλλά προχωρούν αργά και δεν έχουν θέσει χρονοδιάγραμμα, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.

    Ωστόσο, σταθμίζοντας τα μελλοντικά συμβόλαια, οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας το Σαββατοκύριακο επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για αυστηρά μέτρα περιορισμού του Covid.  Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο, αλλά οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ανέκαμψαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

    Προσθέτοντας κάποια στήριξη των τιμών, το δολάριο ΗΠΑ βυθίστηκε έναντι του ευρώ τη Δευτέρα και η στερλίνα υποστηρίχθηκε από το κλίμα κινδύνου και το ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η αποδυνάμωση του δολαρίου καθιστά το πετρέλαιο σε δολάρια λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών.

    Η πορεία της παραγωγής πετρελαίου

    Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο θα λειτουργούν τα εργοστάσιά τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, κοντά ή πάνω από το 90% της δυναμικότητας. Το μεγαλύτερο ιδιωτικό διυλιστήριο της Κίνας Zhejiang Petroleum and Chemical Co (ZPC), εν τω μεταξύ, αυξάνει την παραγωγή ντίζελ.

    Η Kuwait Integrated Petroleum Industries Co (KIPIC) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η πρώτη φάση του διυλιστηρίου της Al Zour ξεκίνησε τις εμπορικές της δραστηριότητες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

    Διαβάστε επίσης

    Αμετακίνητος ο χρυσός ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού των ΗΠΑ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω χαλάρωσης των μέτρων στην Κίνα

    Wall Street: Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ