• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με τους επενδυτές να αφήνουν στην άκρη, προς το παρόν, τις ανησυχίες για την νομισματική πολιτική και να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street ξεκίνησαν με ήπια άνοδο αλλά και επιφυλακτικότητα τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    Μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 32.566,92 μονάδες  με άνοδο 0,51%, ο S&P 500 κινείται στις 3.776,33 μονάδες με άνοδο 0,15% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί στις 10.462,86 μονάδες με πτώση -0,12%.

    Οι αυριανές εκλογές αναμένεται πως θα αλλάξουν τις πλειοψηφίες σε τουλάχιστον ένα από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, κάτι που δίνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά, καθώς ένα πιθανό αδιέξοδο, με έναν Δημοκρατικό πρόεδρο και ένα Ρεπουμπλικανικό ή διχασμένο Κογκρέσο, θα μπορούσε να σημαίνει καλά νέα για τα εταιρικά συμφέροντα. Και αυτό καθώς οι νέες δαπάνες θα μπορούσαν να περιοριστούν, κάτι που θα ήταν καλό για τα επιτόκια.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά αναμένει την Πέμπτη την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Οκτώβριο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να δώσουν μια ένδειξη για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η FED ως προς την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

    Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Lyft, η Activision Blizzard και η Take-Two Interactive.

    Σε επίπεδο μετοχών ξεχωρίζει το +5,92% της Meta, η οποία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ