• Σχόλιο Αγοράς

    Αμετακίνητος ο χρυσός ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Αν και ο χρυσός παρέμεινε αμετακίνητος κοντά στο υψηλότερο σημείο τριών εβδομάδων, οι επενδυτές διατηρούν την ανησυχία τους για τον πληθωρισμός στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού ανέβηκε κατά 3,90 δολάρια ή 0,2% για να διαμορφωθεί στα 1.680,50 δολάρια την ουγγιά. Το δολάριο επέκτεινε τις απώλειες σε χαμηλό περισσότερο από μία εβδομάδα, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

    Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    • Το ασημί Δεκεμβρίου παρουσίασε άνοδο με 14 σεντς, ή σχεδόν 0,7%, στα 20,919 $ η ουγγιά, σημειώνοντας άλλο ένα τελείωμα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου.
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 58 $, ή σχεδόν 3,2%, στα 1.897,50 $ ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 28,90 $ ή 3%, στα 989,40 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός του Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 8 σεντς, ή περίπου 2,3%, στα 3,6035 δολάρια ανά λίβρα μετά από την άνοδο 7,6% της προηγούμενης Παρασκευής.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, αλλά η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,7% δημιούργησε ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ήταν λιγότερο επιθετική στις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

    Αν και ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού. Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αναμένεται την Πέμπτη. Οι έμποροι τιμολογούν τώρα με πιθανότητες 67% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.

    Επίσης, στο ραντάρ είναι οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ της Τρίτης, οι οποίες θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου και θα μπορούσαν να τονώσουν κινήσεις σε όλη την αγορά.

    Διαβάστε επίσης

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω χαλάρωσης των μέτρων στην Κίνα

    Wall Street: Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

    Χρηματιστήριο: Rebound στην Eurobank που επιστρέψει σε υψηλά 5μήνου



    ΣΧΟΛΙΑ