• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,36% ο Stoxx 600

    Ευρωαγορές


    Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed αλλά και τις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

    Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed , να μη προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της σήμερα, διατηρώντας τα σταθερά μεταξύ 5 – 5,25%. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δέκα συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της, από την έναρξη του κύκλου σύσφιξης της πολιτικής της, το 2022.

    Πάντως, οι επενδυτές αναμένεται πως θα εστιάσουν κυρίως στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, για οποιαδήποτε ένδειξη καθοδήγησης σχετικά με τις προθέσεις της Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

    Όπως είναι γνωστό και από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της FOMC της Fed, μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, με απώτερο σκοπό την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών, τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δώσουν μία διεισδυτική ματιά στους αναλυτές και στους επενδυτές για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα.

    Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι και στην Ευρώπη, περιμένοντας ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης. Ωστόσο, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%, οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες γίνονται πιο αυστηρές και η οικονομία αποδυναμώνεται, η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί στο δρόμο της.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Με άνοδο 0,36% στις 464,94 μονάδες έκλεισε σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Orpea S.A. (17,79%) και CD Projekt S.A. (13,33%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Logitech International S.A. (-12,52%) και Entain PLC (-8,70%).

    Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.602,74 μονάδες με οριακή άνοδο 0,10%.

    Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε στις 16.310,79 μονάδες με ήπια άνοδο 0,49%.

    Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.328,53 μονάδες με ήπια άνοδο 0,52%.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.809,09 μονάδες με ήπια άνοδο 0,88%, ενώ ο IBEX 35 έκλεισε στις 9.432,80 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,06%.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεικτά πρόσημα στα futures της Wall Street εν ανομονή των αποφάσεων της Fed

    Wall Street: Άνοιγμα με μεικτά πρόσημα – Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Fed

    Τέρνα Ενεργειακή: Τη διανομή μερίσματος €0,38/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ