• ΑΓΟΡΕΣ

    Μεικτά πρόσημα στα futures της Wall Street εν ανομονή των αποφάσεων της Fed

    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται αυτή την ώρα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων της Fed για τη νομισματική της πολιτική.

    Χθες το βράδυ, τα αμερικανικά χρηματιστήρια έκλεισαν με νέα άνοδο, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού για τον μήνα Μάιο. Ειδικότερα,  οι προβλέψεις των αναλυτών για την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο πληθωρισμός έπεσε στο 4% για τον Μάιο σε ετήσια βάση, έναντι 4,9% τον Απρίλιο.

    Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed , να μη προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της σήμερα, διατηρώντας τα σταθερά μεταξύ 5 – 5,25%. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δέκα συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της, από την έναρξη του κύκλου σύσφιξης της πολιτικής της, το 2022.

    Πάντως, οι επενδυτές αναμένεται πως θα εστιάσουν κυρίως στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, για οποιαδήποτε ένδειξη καθοδήγησης σχετικά με τις προθέσεις της Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

    Όπως είναι γνωστό και από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της FOMC της Fed, μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, με απώτερο σκοπό την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών, τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δώσουν μία διεισδυτική ματιά στους αναλυτές και στους επενδυτές για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι η σημαντική καθώς οι αξιωματούχοι της τράπεζας θα ανακοινώσουν και τις προβλέψεις τους για το μέλλον της οικονομίας. Επιπλέον, η Fed στην προηγούμενη συνεδρίασή της είχε υπογραμμίσει ότι η νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι ανάλογη με την πορεία της οικονομίας, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να παίζουν κεντρικό ρόλο στις αποφάσεις της.

    Η Wall Street είδε την Τετάρτη τις τιμές παραγωγού για τον μήνα Μάιο να υποχώρούν περισσότερο από το αναμενόμενο σε επίπεδο μήνα, στο -0,3%,  ενώ η ετήσια άνοδος ήταν η μικρότερη σε σχεδόν 2,5 χρόνια, στο 1,1% από 2,3% τον Απρίλιο, ενισχύοντας περαιτέρω την αισιοδοξία για την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

    Μεικτά πρόσημα στα futures – Πώς κινούνται προσυνεδριακά οι αγορές

    Υπό αυτό το πρίσμα, τα futures του Dow κυμαίνονται στις 34.150,09 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,18%. Αντίθετα, τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.379,49 μονάδες με ήπια άνοδο 0,24%, ενώ τα futures του Nasdaq στις 14.943,54 μονάδες με ήπια άνοδο 0,29%.

    Σε επίπεδο μετοχών, προσυνεδριακά σημειώνουν ήπιες απώλειες, .

    Ισχυρά ανοδικά κινείται για μια ακόμα ημέρα  η μετοχή της Tesla προσυνεδριακά κινείται με ισχυρή άνοδο 1,16%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μπλακ άουτ σε χρηματιστήριο της Ελβετίας-Τρεις ώρες χωρίς συναλλαγές

    Τράπεζες: Ραγδαία αύξηση της χρήσης ψηφιακών πορτοφολιών δείχνει νέα μελέτη

    Χρηματιστήριο: Νέο μέρισμα από Jumbo, στροφή στα small caps, κόπωση στις τράπεζες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ