• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Συνεχίζονται οι ήπιες απώλειες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed


    Με ήπιες απώλειες συνεχίζουν να κινούνται και σήμερα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μία μέρα μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

    Διχασμένοι φαίνεται πως ήταν οι αξιωματούχοι στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με το θέμα της συνέχισης της νομισματικής πολιτικής που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022.

    Ειδικότερα, στα πρακτικά γίνεται ξεκάθαρο ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ κάποιοι τραπεζίτες διαφώνησαν με την παύση της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο.

    Επιπλέον, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η τράπεζα να συνεχίσει την επιθετική πολιτική της, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, από αυτόν που ακολουθούσε μέχρι πρότινος.

    Άλλωστε, τόσο ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ όσο και οι υπόλοιποι υψηλόβαθμοι της τράπεζας, το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσαν ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, χωρίς να διευκρινίσουν αν θα είναι διαδοχικές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Όσο πιο ανθεκτική εμφανίζεται η οικονομία με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο πιο εύφορο γίνεται το έδαφος για να προχωρήσει η Fed στην επίτευξη του στόχου της, που δεν είναι άλλος από έναν πληθωρισμό που δε θα ξεπερνά το 2%.

    Ακολούθως μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με ήπιες απώλειες.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street δύο ώρες πριν το άνοιγμα των αγορών

    Υπό αυτό το κλίμα, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street κινούνται με ήπιες απώλειες, εν αναμονή της δημοσίευσης των νέων εβδομαδιαίων αιτήσιων επιδόματος ανεργείας στις ΗΠΑ.

    Τα futures του Dow κυμαίνονται στις 34.161,15 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,37%.

    Αντιστοίχως, τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.433,74 μονάδες με απώλειες 0,29%, ενώ τα futures του Nasdaq κυμαίνονται στις 15.167,05 μονάδες με απώλειες 0,24%.

    Διαβάστε επίσης:

    Fed: Διχασμένοι για τα επιτόκια οι τραπεζίτες – Τι αναφέρουν τα πρακτικά για νέες αυξήσεις

    Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τα πρακτικά της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ