• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Σε θετικό έδαφος μετά τις ανακοινώσεις της Fed

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Σε θετικό έδαφος επανήλθαν σήμερα, Πέμπτη, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μία ώρα περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών και μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της συνεδρίασης της FOMC της Fed, η οποία προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων της.

    Χθες, στις 14:00 (ώρα Αμερικής), η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής προχώρησε στην ενδέκατη αύξηση των επιτοκίων της από τον Μάρτιο του 2022, με τα βασικά της επιτόκια να κυμαίνονται στο 5,25 – 5,50%, φτάνοντας σε υψηλό 22 ετών.

    Μισή ώρα αργότερα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέβριο ενδέχεται να προχωρήσει σε νέο πάγωμα των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

    «Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα, για να προσδιορίσουμε την έκταση της πρόσθετης σύσφιξης της πολιτικής μας, που μπορεί να είναι κατάλληλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζερόμ Πάουελ.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τελευταία πρακτικά της FOMC της Fed, που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζονταν υπέρ δύο νέων αυξήσεων των επιτοκίων μέσα στο 2023, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν οι αυξήσεις θα είναι διαδοχικές.

    Οι αγορές στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις του Πάουελ, χθες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με τον Dow Jones, να επεκτείνει το ανοδικό του σερί στις 13 συνεδριάσεις. Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.520,12 μονάδες με άνοδο 0,23%. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 4.566,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε στις 14.127,28 μονάδες με πτώση -0,12%.

    Πώς κινούνται τα futures μία ώρα περίπου πριν το άνοιγμα της Wall Street

    Σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με τα futures του Dow να κινούνται με άνοδο 0,35% στις 35.645,70 μονάδες. Σε περίπτωση που ο Dow Jones κλείσει ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός του ότι θα επεκτείνει το ανοδικό του σερί στις 14 συνεδριάσεις, ταυτόχρονα θα καταγράψει το μεγαλύτερο ανοδικό του σερί από το 1987.

    Παράλληλα, τα futures του S&P  κινούνται με άνοδο 0,83% στις 4.604,59 μονάδες. Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας (2,65%).

    Όσον αφορά τα futures του Nasdaq, κινούνται με ισχυρή άνοδο 1,55% τις 15.740 μονάδες.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι συνεχόμενες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν στα 1,690 εκατ. από τα 1,749 εκατ., διαψεύδοντας τους αναλυτές που υπολόγιζαν ότι θα αγγίξουν τα 1,750 εκατ.

    Οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν στις 221 χιλιάδες από τις 228 χιλιάδες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αγγίξουν τις 235 χιλιάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    EKT: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 0,25

    NielsenIQ: Συνεχίζεται η πληθωριστική ανάπτυξη για το λιανεμπόριο το πρώτο εξάμηνο του 2023

    UNIDO: Εγκαινιάζει με τη Huawei την Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ