• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ασταμάτητος ο Dow Jones με βοήθεια από Boeing και Πάουελ

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε θετικό έδαφος, επεκτείνοντας το ανοδικό του σερί στις 13 συνεδριάσεις, παρέμεινε ο Dow Jones, καθώς η Wall Street άκουσε με ανακούφιση αλλά και προβληματισμό τον Τζερόμ Πάουελ να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για μια νέα παύση των αυξήσεων επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.520,12 μονάδες με άνοδο 0,23%. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις  4.566,75 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε στις 14.127,28 μονάδες με πτώση -0,12%.

    Με τη σημερινή του άνοδο ο Dow Jones είναι κοντά στο να πετύχει το μεγαλύτερο ράλι από το 1987, καθώς θα χρειάζεται μια ακόμα συνεδρίαση για να το επιτύχει.

    Νωρίτερα, η FED επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της αγοράς προχωρώντας σε μια νέα άνοδο κατά 0,25% για τα βασικά της επιτόκια. Ωστόσο, ο Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά, δήλωσε πως η FED οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει αποφάσεις σχετικά με μελλοντικές κινήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο πάγωμα των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Όπως ανέφερε τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα προηγηθούν.  «Θα πάμε συνάντηση με συνάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πέρα από τη FED, η αγορά παρακολουθεί τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη Meta να ανακοινώνει τα στοιχεία τριμήνου με το κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Η μετοχή της μητρική της Google,  Alphabet, αυξήθηκε την Τετάρτη κατά περίπου 5,8%, καθώς η αύξηση των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο . Ανοδικά κινήθηκε και η Boeing, μετά την αναφορά της για καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο χάρη στην αύξηση των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών.

    Από τη άλλη, πτώση περίπου 3,7% σημείωσε η Microsoft, καθώς ανακοίνωσε επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων από το cloud. Μεγάλη χαμένη της ημέρας ήταν η Snap, με βουτιά 14,23%, καθώς για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν τους αναλυτές.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (8,72%), η 3M (2,56%) και η Home Depot (1,37%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Microsoft (-3,72%) και Caterpillar (-1,43%).



    ΣΧΟΛΙΑ