• Σχόλιο Αγοράς

    Frigoglass: Η αγορά ανησυχεί για κούρεμα των ομολογιούχων – 9,29% για το ομόλογο των 260 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass

    Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass


    Καθίζηση για το διεθνές ομόλογο της Frigoglass το οποίο σημείωσε βουτιά 9,29% με την ονομαστική του αξία να κατρακυλάει στο 53,70 και την αγορά να ανησυχεί ότι επίκειται κούρεμα στους ομολογιούχους. Το ομόλογο είναι 5ετούς διάρκειας, λήξεως 2025 και απόδοσης 6,87%. Πτώση δε, πάνω από 5% για τη μετοχή χθες, στα 0,089 ευρώ φλερτάροντας με ιστορικά χαμηλά. Η εταιρεία δημοσίευσε την Πέμπτη αποτελέσματα και στην ενημέρωση των αναλυτών είπε πως έχει προσλάβει συμβούλους για να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή διάρθρωση.

    Σε ερώτηση αναλυτή αν αυτό μπορεί να εμπλέκει και τους ομολογιούχους απάντησε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε €2,1 εκατ., έναντι καθαρών κερδών ύψους €1,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021. Κι αυτό, παρά την αύξηση του τζίρου κατά 24,6% σε €119,4 εκατ. κατά 24,6% σε €119,4 εκατ. Σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης τον Μάρτιο επηρεάστηκαν σημαντικά από ακυρώσεις παραγγελιών στη Ρωσία και από καθυστερήσεις στις παραδόσεις επαγγελματικών ψυγείων σε όλη την Ευρώπη λόγω των δυσλειτουργιών στις μεταφορές. Η εταιρεία μετά την καταστροφή του εργοστασίου στη Ρουμανία λόγω πυρκαγιάς πριν από περίπου 1,5 χρόνο μετέφερε την παραγωγή στη Ρωσία, αλλά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Δύσης στη χώρα του Πούτιν, παγώνει και η δραστηριότητα εκεί προκαλώντας ένα επικίνδυνο σπιράλ.

    Η εταιρεία είδε την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων μετά την καταβολή ασφαλιστικής αποζημίωσης ύψους €10 εκατ. τον Φεβρουάριο για υλικές ζημιές μετά την πυρκαγιά στη Ρουμανία. Τον Απρίλιο εισέπραξε €8 εκατ., συμπεριλαμβανομένης προκαταβολής που σχετίζεται με την αποζημίωση για τη διακοπή εργασιών (business interruption) λόγω του περιστατικού πυρκαγιάς στο εργοστάσιο μας στη Ρουμανία το 2021.

    Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αποκατασταθεί η παραγωγή, η Frigoglass δηλώνει ότι οι εργασίες ανακατασκευής του εργοστασίου στη Ρουμανία προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το εργοστάσιο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023

    Από την άλλη, οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην παραγωγή σε Ρωσία και Ρουμανία αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα για το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Frigoglass: Μειωμένα EBITDA κατά 29,4% το α΄ τρίμηνο – Αβεβαιότητα για τις επιδόσεις του 2022 λόγω Ουκρανίας

    Χρηματιστήριο: Γιατί έβγαλαν μεγαλύτερη αντίδραση ΕΤΕ και Eurobank από Αlpha και Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ