• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βούλιαξαν οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank

    • NewsRoom
    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις υψηλές πωλήσεις στον τραπεζικό τομέα και ειδικότερα των Deutsche Bank και Commerzbank, ενώ προσπάθησαν να αναλύσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

    Η μετοχή της Deutsche Bank κατέγραψε πτώση 9,36% ενώ εκείνη της Commerzbank πτώση 8,47%, μετά την αποκάλυψη πως μεγάλος επενδυτής πώλησε σημαντικά μερίδια στις δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες. Η διοίκηση της πρώτης, πάντως, σημειώνει ότι παραμένει «ισχυρά πεπεισμένη για την ορθότητα της στρατηγικής της».

    Αναφορικά με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό η Γερμανία ανακοίνωσε πως διαμορφώθηκε στο 7,3%, ενώ οι ΗΠΑ στο 8,5% τον Μάρτιο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1981.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα έχει προκαλέσει αστάθεια στις αγορές πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, η οποία, με τη σειρά της, έχει διαταράξει τις αγορές μετοχών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της εργάζεται «επειγόντως» για να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες μιας υποτιθέμενης επίθεσης με χημικά όπλα στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη.

    Από εκεί και πέρα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη για να συζητήσουν την επόμενη κίνηση νομισματικής τους πολιτικής, αντιμέτωποι με το δύσκολο έργο να σταθμίσουν τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή έναντι της καθοδικής πίεσης στην οικονομική ανάπτυξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Τέλος, τα στοιχεία για την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας της χώρας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2019.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.576,66 μονάδες με πτώση  -0,55%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  14.124,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση  -0,48% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.537,41 μονάδες με πτώση -0,28%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  24.667,27 μονάδες με πτώση  -0,33% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.578,00 μονάδες σημειώνοντας πτώση  -0,08%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 456,65 μονάδες με πτώση -0,35%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε αυτή της βρετανικής εταιρείας τεχνικών προϊόντων, Diploma plc , που έκλεισε με άνοδο +11,46%.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank, κλείνοντας με απώλειες –9,36%.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 60.000 ευρώ σε τράπεζες

    Νέα ιστορικά υψηλά για ΤΕΝΕΡΓ, τι συμβαίνει στη Lamda



    ΣΧΟΛΙΑ