• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο παρά την ανησυχία για την κινεζική αγορά ακινήτων – Στο +4% η Philips

    • NewsRoom
    DAX


    Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν τα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης τη Δευτέρα, παρά την ανησυχία που προκαλεί για μια ακόμη φορά η αγορά ακινήτων της Κίνας.

    Ο κινεζικός κολοσσός των ακινήτων Country Garden ανέστειλε τη διαπραγμάτευση ορισμένων ομολόγων του, ενώ επιχείρησε να καθυστερήσει την πληρωμή ενός ιδιωτικού ομολόγου για πρώτη φορά. Η είδηση προκάλεσε νωρίτερα βαριές απώλειες στις ασιατικές μετοχές.

    Την ίδια ώρα η αγορά βλέπει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ρωσία, με το ρούβλι να υποχωρεί στα επίπεδα του Μαρτίου του 2022, την ώρα που συνεχίζεται η κρίση στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από προειδοποιητικές βολές από ρωσικό πλοίο κατά φορτηγού πλοίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Οι επενδυτές αναμένουν επίσης αυτή την εβδομάδα μια σειρά από σημαντικά στοιχεία, όπως η  αρχική εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Ιουνίου, την μέτρηση για τον πληθωρισμό για τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη αλλά και τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

    Κόντρα σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 κατάφερε τελικά να κλείσει με οριακή άνοδο 0,15% στις 459,86 μονάδες.

    Στα επιμέρους χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.507,15 μονάδες με απώλειες -0,23%, ο γερμανικός DAX  στις 15.904,25 μονάδες με άνοδο 0,46% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 7.348,84 μονάδες με άνοδο 0,12%.

    Ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε την ημέρα στις 28.435,49 μονάδες με άνοδο 0,57% ενώ ο  ισπανικός IBEX 35 στις 9.429,60 μονάδες με απώλειες  -0,05%.

    Από τις μετοχές, άνοδο 4,35% σημείωσε ο τίτλος της Philips μετά την είδηση για την είσοδο της Exor της οικογένειας Ανιέλι, με μειοψηφικό μερίδιο 15%.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Προσπάθεια επαναφοράς σε θετικό έδαφος – Στο -2% η Tesla

    Χρηματιστήριο: Αντιστάσεις με Coca-Cola, Εθνική και Jumbo, εντυπωσιακή ανατροπή σε Intrakat – Στα 101 εκατ. ευρώ ο τζίρος

    Telegraph-Daily Mail: Το όνειρο του Λόρδου Rothermere και το σχέδιο συγχώνευσης



    ΣΧΟΛΙΑ