• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προσπάθεια επαναφοράς σε θετικό έδαφος – Στο -2% η Tesla

    • NewsRoom
    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Προσπάθεια επιστροφής σε θετικό έδαφος, μετά από δύο αρνητικές εβδομάδες, επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στο άνοιγμα της Δευτέρας.

    Περίπου τρεις ώρες μετά το ξεκίνημα των συνεδριάσεων στη Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 35,298 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%, ο S&P 500 στις 4.482 μονάδες με κέρδη 0,40% και ο Nasdaq στις 13.737 με άνοδο  0,68%.

    Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου πλησίασαν τα υψηλά εννέα μηνών τη Δευτέρα, διατηρώντας άνοδο στο 4,21%.

    Οι επενδυτές αναμένουν νέες αναφορές κερδών από αμερικανικούς γίγαντες της λιανικής μέσα στην εβδομάδα. Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα είναι η Walmart και η Target. Παράλληλα αναμένονται νέα οικονομικά στοιχεία  όπως αυτά για τις λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή και τους αριθμούς αιτήσεων ανεργίας.

    Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό προκάλεσαν μεικτά συναισθήματα στην αγορά, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να εμφανίζεται πιο χαμηλός από το αναμενόμενο, αλλά τον δείκτη τιμών παραγωγού να έχει αντίθετη εικόνα, ενισχύοντας την Παρασκευή τις ανησυχίες πως η Federal Reserve θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και επιβαρύνοντας τις ευαίσθητες στα επιτόκια μεγάλες μετοχές τεχνολογίας.

    Οι έμποροι βλέπουν σχεδόν 89% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα τον επόμενο μήνα, στοιχηματίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα τα διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του Ομίλου CME.

    Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ισχυρή πτώση σημειώνει η Tesla, η οποία άνοιξε στο -3%, ενώ πλέον έχει περιορίσει τις απώλειές της στο -2%. Η πτώση έρχεται καθώς η εταιρεία του Μασκ δήλωσε ότι μείωσε τις τιμές στην Κίνα για ορισμένες εκδόσεις Model Y.

    Την ίδια ώρα, η Κίνα συνεχίζει να απασχολεί την αγορά στις ΗΠΑ, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες γύρω από τον κλάδο ακινήτων της χώρας, αφού η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών ακινήτων Country Garden επιχείρησε να καθυστερήσει την πληρωμή ενός ιδιωτικού ομολόγου για πρώτη φορά και ανέστειλε τη διαπραγμάτευση 11 ομολόγων.

    Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχωρούν, με τις Alibaba, Baidu Inc και Nio Inc να σημειώνουν απώλειες  μεταξύ 2% και 6%.

    Στις υπόλοιπες μετοχές, η PayPal Holdings  ενισχύεται κατά 1,4% αφού η εταιρεία ονόμασε τον Alex Chriss ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.

    Οι κοινές μετοχές της AMC Entertainment  σημείωσαν πτώση 39,2% αφού ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ενέκρινε τον αναθεωρημένο διακανονισμό μετόχων της αλυσίδας θεάτρων την Παρασκευή. Οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,2%.

    Η Nikola σημείωσε πτώση 10,0% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλούσε όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες που είχαν παραδοθεί μέχρι σήμερα και ότι αναστέλλει τις πωλήσεις μετά από έρευνα για πρόσφατες πυρκαγιές.

    Η US Steel σημειώνει  άνοδο άνω του 20%  αφού η χαλυβουργία απέρριψε μια προσφορά εξαγοράς από την Cleveland-Cliffs και είπε ότι θα επανεξετάσει τις επιλογές της.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας μετά τη βουτιά για το ρούβλι

    Χρηματιστήριο: Αντιστάσεις με Coca-Cola, Εθνική και Jumbo, εντυπωσιακή ανατροπή σε Intrakat – Στα 101 εκατ. ευρώ ο τζίρος

    Kίνα: Αθέτηση πληρωμών από χρηματοοικονομικό κολοσσό – Φόβοι για ντόμινο



    ΣΧΟΛΙΑ