ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες είχαν «αναζωπυρωθεί» πρόσφατα, φαίνεται πως έχουν εξασθενίσει.
Οι αμυντικές μετοχές συνέχισαν τα κέρδη της Δευτέρας, με τον δείκτη Stoxx Europe Aerospace and Defense να ενισχύεται κατά 1%, ανακάμπτοντας από την προηγούμενη υποχώρηση κάτω από το μηδενικό όριο. Η Montana Aerospace της Ελβετίας ηγήθηκε των ανόδων, σημειώνοντας άλμα 13%. Η Renk της Γερμανίας κατέγραφε άνοδο 0,4%, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες, ενώ η Leonardo της Ιταλίας ενισχύθηκε κατά 0,8%.
Οι περιφερειακές αμυντικές μετοχές βρέθηκαν μεταξύ των ισχυρότερων κινητήριων δυνάμεων της αγοράς τη Δευτέρα, με αφορμή την είσοδο στο χρηματιστήριο της TKMS — της μονάδας ναυπηγήσεων που αποσχίστηκε από τη Thyssenkrupp — καθώς και μετά από μια νέα τεταμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk υποχωρούσε κατά 1% το απόγευμα, αφού ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14 Νοεμβρίου για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα από διαφωνία μεταξύ των υφιστάμενων μελών και του βασικού μετόχου της εταιρείας.
Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη κατέγραψαν η Fresnillo στο -13,79%, η Thyssenkrupp στο -5,91% και η Nordnet στο -4,52%
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο FTSE 100 έκλεισε στις 9.430,33 μονάδες με άνοδο +0,28%, στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 24.346,35 μονάδες με άνοδο +0,36%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 έκλεισε στις 8.260,60 μονάδες με άνοδο +0,66%.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 42.697,16 μονάδες με άνοδο +0,72% και στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 15.775,10 μονάδες με απώλειες -0,34%.
Διαβάστε επίσης:
Χρυσός: Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 12 ετών – Το ράλι-ρεκόρ επιβραδύνεται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε υψηλό 17 ετών το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025 – Άνοδος και στην κατανάλωση
- «Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία», λέει η Κάγια Κάλας αντιδρώντας στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε δεξίωση όπου ήταν παρών ο Τραμπ
- Ψάλτης (Alpha Bank): 300 δισ. ευρώ αποταμιεύσεων τον χρόνο εκτός Ευρώπης-Είναι η ώρα των αποφάσεων
- Σε τροχιά υλοποίησης ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης- Τον Μάιο οι προσφορές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.