• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Νέα κέρδη με ώθηση από το θετικό άνοιγμα της Wall Street


    Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι ευρωαγορές, παίρνοντας ώθηση από το θετικό άνοιγμα της Wall Street.

    Αν και το ζήτημα της νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες τίθεται ξανά επί τάπητος μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, το ηθικό των επενδυτών δεν πτοήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν ήπια κέρδη.

    Την ίδια ώρα, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 από το Ευρωκοινοβούλιο, με επιπλέον πόρους για έρευνα, νεολαία, εξωτερικές προκλήσεις, έδωσε νέα ώθηση στις αγορές.

    Πώς έκλεισαν οι δείκτες

    Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 457,24 μονάδες με άνοδο 0,30%, δίνοντας τέλος στις απώλειες των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Sage Group PLC (13,32%) και Samhaellsbyggnadsbolaget i Norden AB Series B (8,19%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Kingfisher PLC (-6,98%) και MorphoSys AG (-4,62%).

    Αντίθετα, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.469,51 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,17%.

    Αν και ο  υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε μείωση φόρων που επηρεάζει 27 εκατομμύρια εργαζόμενους, μαζί με αλλαγές στα προγράμματα παροχών, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μεταποίηση όπως και την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα πρακτικά της Fed οδήγησαν τον δείκτη σε απώλειες.

    Με κέρδη έκλεισε ο γερμανικός DAX στις 15.957,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%, όπως επίσης και ο γαλλικός CAC 40 που έκλεισε στις 7.260,73 μονάδες με ήπια άνοδο 0,43%.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 29.154,91 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή άνοδο 0,01%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ολοκλήρωση τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις 9.887,40 μονάδες με ήπια άνοδο 0,61%.

    Διαβάστε επίσης:
    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη Μέση Ανατολή

    ΗΠΑ: Ο Αξλ Ρόουζ των Guns N’ Roses κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

    Γερμανία: Ξανά στο 19% ο ΦΠΑ στην εστίαση – Ήταν στο 7% μέχρι σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ