• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με ανησυχία για τα γεγονότα στη Ρωσία

    DAX


    Τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο στη Ρωσία, με την εισβολή της ομάδας των μισθοφόρων της Wagner και την πορεία τους προς τη Μόσχα, επηρέασε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

    Αν και κανείς δεν θα μάθει τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Wagner δεν αποφάσιζε να αποσυρθεί τελικά στις βάσεις της, έχοντας φτάσει στα 200 χλμ από τη Μόσχα, η κίνηση του Πριγκόζιν να αμφισβητήσει ευθέως την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και η εικόνα μια τεράστιας φάλαγγας μισθοφόρων να προχωρούν χωρίς καμία αντίσταση για εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στη Ρωσία έπληξε την εικόνα της χώρας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας ανησυχία για το τι μπορεί να ακολουθήσει, εκτοξεύοντας την  γεωπολιτική αβεβαιότητα.

    Πάντως, οι βασικοί δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κατάφεραν να μαζέψουν τις ισχυρές απώλειες των πρώτων ωρών, ενώ μερικοί από αυτούς κατάφεραν να περάσουν σε θετικό έδαφος.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη Δευτέρα με απώλειες 0,1% στις 452,68 μονάδες.

    Ο Βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε επίσης κατά 0,11% στις 7.453,58 μονάδες. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για τον δείκτη του Λονδίνου.

    Και στη Φρανκφούρτη ο  DAX υποχώρησε κατά 0,11% στις 15.813,06 μονάδες, ενώ αντίθετα ο γαλλικός CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 7.184,35 μονάδες.

    Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.242,91 μονάδες με άνοδο 0,12%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ολοκλήρωσε στις 9,274 μονάδες με οριακή άνοδο 0,09%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: «Μάζεψαν» οι απώλειες στις τράπεζες, σε ελεύθερη πτώση τα blue chips λόγω μερισμάτων

    Πριγκόζιν: Στόχος της ανταρσίας ήταν να σωθεί η Wagner, όχι η ανατροπή της ρωσικής εξουσίας

    Mytilineos: Ομόλογο 300 έως 500 εκατ. ευρώ για αναχρηματοδότηση και επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ