• Σχόλιο Αγοράς

    Επτά συνεδριάσεις κολλημένο στις 870 μονάδες…


    Ίδιο έργο, ίδια διαδρομή, ίδιο κοινό, ίδιοι «θεατές». Για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, είτε ανοδική, είτε ελαφρώς πτωτική, η αγορά χτίζει τη βάση της και το ορμητήριό της, στην περιοχή των 870 μονάδων.

    Εκεί χωνεύονται λοιπόν, οι διορθώσεις σε μεμονωμένα χαρτιά, εκεί πραγματοποιούνται και τα νέα υψηλά 52 εβδομάδων για κάποιες από τις τραπεζικές μετοχές. Αν για παράδειγμα γράφει υψηλά έτους η Alpha, είναι η Eurobank και η Πειραιώς που μπορεί να φρενάρουν τον δείκτη.

    Το ανησυχητικό είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν καταλύτες για να γίνει η κίνηση προς τις 900 μονάδες. Η μείωση των επιτοκίων στο 1,5% από την Fed στις ΗΠΑ ή το επικείμενο deal ανάμεσα στην Ρενό και την Φίατ στην Ευρώπη, δεν έχει αντίκτυπο στο Χ.Α., όσο αυτό εντάσσεται στη ζώνη των αναδυόμενων αγορών.

    Πλην όμως, δεν επηρεάζεται το Χ.Α. ούτε από την αναβάθμιση του ΟΤΕ από την S&P. Καλά – καλά δεν υπάρχει αντίκρισμα από την κυοφορούμενη φημολογία ότι ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται για το Πόρτο Καρράς της οικογένειας Στέγγου, ανεβάζοντας και σήμερα την μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής.

    Σε άλλες εποχές μία πληροφορία αυτού του είδους θα μπορούσε να συμπαρασύρει το Χρηματιστήριο και τις μετοχές της περιφέρειας σε απανωτά limit up. Αλλά αυτά, ανήκουν στο χθες.

    Οι διακυμάνσεις στο ταμπλό την Πέμπτη είναι ήπιες. Στα 3,06 ευρώ θετική η ΔΕΗ, στα 8,47 σκαρφαλώνουν τα ΕΛΠΕ, καθώς η κυβέρνηση αναζητεί την ευκαιρία για να διαθέσει κάποιο ποσοστό, μικρή αντίδραση στον Μυτιληναίο, στα 9,73 ευρώ και κίνηση στα 7,27 για την Τέρνα Ενεργειακή. Ήπια πτώση από την άλλη, στην Alpha και την Εθνική, την Eurobank και την Motor Oil με την Jumbo. Οι δύο τελευταίες σημειώνουν απώλειες κοντά στο 1%.

    Όσο για τις συναλλαγές, είναι απογοητευτικές, αφού μετά από μιάμιση ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος μόλις που αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ…



    ΣΧΟΛΙΑ