• Σχόλιο Αγοράς

    Δεύτερη ημέρα ανόδου για την Wall Street – Έσβησε τις απώλειες της Δευτέρας ο Dow Jones

    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση της Τρίτης έδωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να μαζεύει τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις  34.798,00 μονάδες με άνοδο 0,83%, ο S&P 500 στις  4.358.69 μονάδες με άνοδο 0,82%  ενώ ο   Nasdaq στις  14.631.95 μονάδες με άνοδο 0,92%. Την ίδια ώρα το 10ετές αμερικανικό ομόλογο είδε την απόδοσή του να ενισχύεται μετά από συνεχόμενες ημέρες πτώσης, στο επίπεδο των 1,295%.

    Παρά την συνεχιζόμενη ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η αγορά θεωρεί πως η διόρθωση της Δευτέρας ήταν ένα στιγμιαίο φαινόμενο. Έτσι οι επενδυτές έστρεψαν ξανά την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

    Η μετοχή της Coca-Cola έκλεισε με άνοδο 1,29% μετά την κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις και τα κέρδη του έτους, καθώς ανακάμπτει η ζήτηση για ποτά, χάρη και στο άνοιγμα των θεάτρων, των εστιατορίων και των σταδίων. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της Coca-Cola στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν 28% στο β΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη στη διαδικασία εμβολιασμών και στη χαλάρωση των περιορισμών στις ΗΠΑ. Αυτή την ώρα η μετοχή αυξάνεται κατά 2,45%.

    H United Airlines έκλεισε με άνοδο 3,84%, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι τα έσοδά της αυτό το τρίμηνο σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από το αντίστοιχο του 2020. Οι προσαρμοσμένες απώλειες καθαρών κερδών για τη United Airlines περιορίστηκαν στα 1,26 δισ. δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο από 2,6 δισ. δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο ενώ τα λειτουργικά προσαρμοσμένα έσοδα της εταιρίας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. δολάρια από περίπου 1,47 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 5,35 δισ. δολαρίων.

    Άνοδο 11,54% σημειώνει και η μετοχή της Chipotle καθώς η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού ανακοίνωσε και αυτή αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Η μετοχή  της Johnson & Johnson έκλεισε στο +0,62% αν και η εταιρεία προβλέπει μόλις 2,5 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις του εμβολίου της για τον κορονοϊό, τη στιγμή που ανταγωνίστριες όπως Pfizer και Moderna κάνουν προβλέψεις για 26 δισ. και 19,2. δισ. δολάρια αντίστοιχα.  Την ίδια ώρα η μετοχή της Moderna έκλεισε στο +4,48%, στο ντεμπούτο της στον δείκτη S&P 500.

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Netflix καθώς ο γίγαντας του streaming ανέφερε καθαρή πτώση 430.000 συνδρομητών στη σημαντική αγορά της Βόρειας Αμερικής το τρίμηνο. Ωστόσο η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση κερδών τα οποία ανήλθαν σε 1,35 δισ. ή 2,97 δολ. ανά μετοχή από 1,59 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 3,18 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της FactSet. Για το β’ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,54 εκατ. πελάτες φτάνοντας συνολικά τους 209 εκατ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η Netflix είχε προσθέσει 10,1 εκατ. συνδρομητές. Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί ακόμη πιο ουσιαστικά με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς οι υπηρεσίες streaming για τις ταινίες και την τηλεόραση που προσφέρει εκτιμάται ότι θα έχουν αδύναμη αύξηση των συνδρομητών τους, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, αλλά και της άρσης των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ. Η μετοχή της έκλεισε με απώλειες 4,20%

    Την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones πέτυχε η Chevron κλείνοντας στο +3.41% εκμεταλλευόμενη την επιστροφή των τιμών του πετρελαίου στα 70 δολάρια. Ειδικότερα, το Brent Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 4,2% στα 72,23 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures, ενώ το  WTI Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 4,6% και έκλεισε στα 70,30 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ο κλάδος της ενέργειας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500 κινούμενος με άνοδο 3,5%.

    H Boeing, η Goldman Sachs, η American Express και η JPMorgan έκλεισαν με άνοδο άνω του 2% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσε η Amgen κλείνοντας στο -0,83%. Συνολικά, από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 5 έκλεισαν με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ