• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Πάνω από 2% οι απώλειες – Κάτω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός εμφάνισε απώλειες πάνω από 1% την Δευτέρα, λόγω της αυξημένης τιμής του δολαρίου. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση για το πολύτιμο μέταλλο, στη δυνητικά χειρότερη πορεία του από τα μέσα Αυγούστου.

    Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου έχασε 34,10 δολάρια ή 2% για να διαμορφωθεί στα 1.675,20 δολάρια ανά ουγγιά. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα καθορίσουν και την στάση που θα κρατήσει η Fed στην επόμενη συνεδρίαση.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 64 σεντς, ή 3,2%, στα 19,615 $ ανά ουγγιά, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 23,40 $ ή 1,1%, στα 2.167,90 $ ανά ουγγιά.
    • Η πλατίνα Ιανουαρίου  έχασε 22,10 $ ή 2,4% στα 895,80 $ ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού Δεκεμβρίου  κέρδισαν 4 σεντς, ή 1,3%, για να διαμορφωθούν στα 3,4305 $ ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Τα αυξανόμενα επιτόκια και το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν τον χρυσό και κατακλύζουν κάθε ασφαλή ζήτηση που προκύπτει αυτή τη στιγμή από την τελευταία κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εμπορίας μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Το δολάριο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου, καθιστώντας την τιμή του χρυσού στο αμερικανικό νόμισμα πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται πλέον με πιθανότητα 92% για αύξηση 75 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μηδενικής απόδοσης.

    «Επιστρέψαμε ξανά στο επίπεδο των 1.680 δολαρίων… και ο χρυσός θα παραμείνει κάτω από κάποια καθοδική πίεση βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Ross Norman, ανεξάρτητος αναλυτής. Η Fed μπορεί ακόμα να είναι σε θέση να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς απότομη αύξηση της ανεργίας, ακόμη και αν συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς, σε αντίκρουση των επιχειρημάτων ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ωθεί τον κόσμο και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε δυνητικά απότομη ύφεση.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τις ευρωαγορές τη Δευτέρα – Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ανάκαμψης του Stoxx 600

    Ομόλογα: Πιέσεις από τις προοπτικές έκδοσης ευρωομολόγου – Στο 4,92% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

    Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα της εβδομάδας – Πληθωρισμός και εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ