• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες απώλειες για τις ευρωαγορές τη Δευτέρα – Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ανάκαμψης του Stoxx 600

    • NewsRoom


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις  ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και να προβληματίζονται για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά και τις ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων σε πολλές πόλεις της χώρας.

    Η αγορά αναμένει με αγωνία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη, τα οποία αναμένεται να ληφθούν υπόψιν από την επόμενη συνεδρίαση της FED. Την ίδια ώρα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας η οποία ανακοίνωσε πως το μέγιστο μέγεθος εξαγορών ομολόγων μπορεί πλέον να φτάσει και τα 10 δισ. λίρες, ενώ το όριο για κάθε ημέρα μέχρι την Παρασκευή θα καθορίζεται κάθε πρωί. Πάντως η κίνηση αυτή δεν φαίνεται να ιδιαίτερα συγκίνησε τους επενδυτές.

    Η αγορά είδε επίσης με ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Όλαφ Σολτς να συζητά πλέον την έκδοση ευρωομολόγου.

    Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx 600, o οποίος προσπάθησε μέσα στην ημέρα να βρεθεί σε θετικό έδαφος, επέστρεψε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε απώλειες, κλείνοντας στο -0,4% και τις 390,12 μονάδες.

    Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,45% και έκλεισε στις 6.959,31 μονάδες, ο  γερμανικός DAX έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 12.272,94 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,45% στις 5.840,55 μονάδες, έχοντας επιβαρυνθεί και από την είδηση πως η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μικρά κέρδη 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    «Καμπανάκι» Τζέιμι Ντίμον: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ σε έξι με εννέα μήνες

    Στο κενό έπεσε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας – Συνεχίζεται το sell-off στα ομόλογα

    Ομόλογα: Πιέσεις από τις προοπτικές έκδοσης ευρωομολόγου – Στο 4,92% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς



    ΣΧΟΛΙΑ