• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Με άλμα 3,1% ξεκίνησε τον Δεκέμβριο

    • NewsRoom
    χρυσός


    Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τους σε περισσότερο από δύο χρόνια, σημείωσαν σήμερα Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού και έκλεισαν με πάνω από 1.800 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερις μήνες.

    Οι τιμές για τον χρυσό ενισχύθηκαν, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του δημοσίου υποχώρησαν μετά από δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Jerome Powell την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιθανότατα θα επιφέρουν μικρότερη αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με ισχυρή άνοδο 3,1% στα 1.815,20 δολάρια ανά ουγγιά. Τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε ημερήσια βάση από τον Απρίλιο του 2020 και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τος 12 Αυγούστου. Οι τιμές είχαν ήδη σημειώσει άνοδο τον Νοέμβριο άνω του 7%.

    Ισχυρή άνοδο 4,9% σημείωσε και το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κλείνοντας στα 22.841 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από μηνιαία άνοδο περίπου 14%.

    Αντίστοιχα, η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 1.054,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 4,3% στα 1.946,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ανοδική ήταν και η πορεία του χαλκού παράδοσης Μαρτίου, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 2,1% στα 3,8175 δολάρια ανά λίβρα.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ποδαρικό στον Δεκέμβριο – Σε υψηλά 6μήνο ο Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ