• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Ήπιες απώλειες μετά τα υψηλά πέντε εβδομάδων

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Οι τιμές του χρυσού ολοκληρώθηκαν χαμηλότερα την Τρίτη, υποχωρώντας από το υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο αυξήθηκαν ξανά μετά από τρεις ημέρες απότομης πτώσης, την ώρα που οι αναλυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος συνέχισε να μειώνεται τον Φεβρουάριο.

    Ειδικότερα, ο πληθωρισμός υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 6%, από 6,4% τον Ιανουάριο. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν υπολογίζει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,5%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street είχαν προβλέψει μηνιαία άνοδο 0,4%.

    Η έκθεση για τον πληθωρισμό προσφέρει δυνητικά περιθώρια στην Federal Reserve να προχωρήσει σε μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, καθώς την ίδια ώρα μετρά τις επιπτώσεις από την αποτυχία της Silicon Valley Bank στον τραπεζικό τομέα.

    Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εκτινάχθηκαν την Τρίτη με την απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου να αυξάνεται κατά 23 μονάδες βάσης στο 4,25%. Μια μέρα νωρίτερα, η η απόδοση του 2ετούς ομολόγου είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση της από το 1987. Ο δείκτης ICE US Dollar που μετρά τη δύναμη του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού αντιπάλων νομισμάτων, ήταν σχεδόν σταθερός στο 103,59.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού Απριλίου υποχώρησε κατά 5,60 δολ., ή -0,3%, κλείνοντας στα 1.910,90 δολ. ανά ουγγιά.

    Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου ενισχύθηκε κατά 12 σεντς, ή 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 22,04 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο Ιούνιο σημείωσε άνοδο 41 δολ., ή +2,8%, ολοκληρώνοντας στα 1.517,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε κατά 7,60 δολ. ή -0,8%, φθάνοντας στα 997,30 δολ. ανά ουγγιά.

    Τέλος ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 5 σεντς, ή -1,3%, για να διαμορφωθεί στα 4 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +1,53% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ