• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με το δεξί – Σε ποια επίπεδα οι επενδυτές είναι “ασφαλείς”

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Μία ακόμα ευκαιρία δημιουργείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές και να τραβήξει ανοδικά, καλύπτοντας το κενό που άφησε η χθεσινή πτώση, επαναπροσεγγίζοντας έτσι τη στήριξη των 887 μονάδων, που αποτελεί και τον κινητό μέσο όρο 30 ημερών.

    Όσο η αγορά παραμένει κάτω από την περιοχή αυτή, η τάση είναι δυνατό να αλλάξει. Ειδικά, που οι επενδυτές βλέπουν ότι έχουν μπροστά τους ισχυρές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και εκδόσεις ομολογιακών δανείων, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τραβήξουν κεφάλαια από την αγορά προκειμένου να συμμετάσχουν πιέζοντας με τον τρόπο αυτό τις αποτιμήσεις χαμηλότερα.

    Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σε θετικό πρόσημο, καθώς η ΕΚΤ δηλώνει ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα της επαναγοράς των ομολόγων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί αυτή την ώρα στο 0,87%, κόντρα στις εκτιμήσεις της Moody’s ότι το ελληνικό χρέος αποτελεί βρόγχο για την οικονομία. Ο ίδιος οίκος όμως, νωρίτερα σε έκθεσή του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

    Για μία ακόμα συνεδρίαση στο Χρημαατιστήριο της Αθήνας, βγήκαν, τουλάχιστον όπως καταγράφεται από το ξεκίνημα, αγορές. Οι οποίες οδηγούν τον γενικό δείκτη στις 875 μονάδες και με κέρδη 0,76%, ενώ οι συναλλαγές στα πρώτα ξεπερνούν τα 3 εκατ. Ευρώ. Ο γενικός δείκτης δείχνει να ανεβάζει στροφές στις 875 μονάδες και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί η επιστροφή στη στήριξη 886 – 887 μονάδων.

    Το αν στην πορεία εκδηλωθούν πωλήσεις, όπως συμβαίνει στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι κάτι που θα φανεί.

    To κλίμα στο ταμπλό λοιπόν, δείχνει θετικό.

    Η μετοχή της Εθνικής που χθες υποχωρούσε πάνω από 4%, σήμερα ενισχύεται πάνω από 2%. Η μετοχή της Άλφα ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 συνεχίζει ανοδικά για τρίτη μέρα στο 1,02 ευρώ και κέρδη 1,29%.

    Εντολές αγορών επαναφέρουν τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 πάνω από τα 9 ευρώ και με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Κίνηση προς στα 29,5 ευρώ για την Coca Cola, νέα αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα για τον Τιτάνα, πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -1,04% 18,11. Από τις τράπεζες, υποτονικότερη η αντίδραση σε Eurobank και Πειραιώς με άνοδο μικρότερη του 1%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αντίδραση του τραπεζικού δείκτη λίγο πάνω από 1%, στηριζόμενος κυρίως από την ΕΤΕ και την Άλφα.

    Αντίδραση 1,7% για τον Μυτιληναίο, 1,1% για τα ΕΛΠΕ, 1,3% για την Quest και 0,82% για την Μότορ Όιλ ΜΟΗ 2,79% 27,28.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΤΕ: Τι συμβαίνει με τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ