• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βουτιά 2,9% στην Ελλάκτωρ, μεταβλητότητα και αντίδραση στις τράπεζες

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ξεκίνημα με διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), παρά το ντεμαράζ που έκανε χθες η Wall που, από το -4%, αναρριχήθηκε κι έκλεισε σε θετικό πρόσημο.

    Μεταβλητότητα, όμως, και από τις αγορές των χρηματιστηρίων της Ευρώπης που μπορεί να εκκίνησαν ανοδικά και με ισχυρά κέρδη, αλλά στο πρώτο ημίωρο περιόρισαν την αντίδρασή τους.

    Χθες μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης έγραφαν ότι «οι αρκούδες βρίσκονται προ των πυλών». Η αυριανή μέρα, η Τετάρτη 26/1, είναι μία από τις πλέον σημαντικές του 2022, αφού η Fed θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επισπεύσει την αύξηση των επιτοκίων. Αν δηλαδή θα αυξήσει από αύριο τα επιτόκια ή αν θα περιμένει τον Μάρτιο.

    Στο Χ.Α. ο γενικός δείκτης δείχνει να ανακάμπτει στις 920 μονάδες με όλα τα βλέμματα να έχουν πέσει πάνω από τη μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,65 που είναι ο διαχειριστής της Αττικής Οδού, όπου εγκλωβίστηκαν κατά τον χιονιά εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα και νταλίκες. Ο απεγκλωβισμός συνεχίζεται ακόμα, αλλά είναι να απορεί κανείς με την απουσία προετοιμασίας της Αττικής Οδού, σε ένα καιρικό φαινόμενο που ήταν αναμενόμενο και υπήρχαν προειδοποιήσεις πολλές μέρες πριν.

    Η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 2,7% και μπροστά της έχει το σκόπελο των αποζημιώσεων, μετά το χθεσινό φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν και εξελίξεις κατά το διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, όπως αναφέρουν κάποιες πηγές.

    Κατά τα άλλα, στις τράπεζες βγαίνει αντίδραση, αλλά και σε κάποια από τα blue chips με την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,32% 8,46 την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,11, τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,54% 15,30 και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να σημειώνουν άνοδο πάνω από 1%.

    Οι αγορές βλέπουν ότι η πανδημία μπορεί να οδεύει προς το τέλος της, αλλά ο πληθωρισμός θα μείνει για καιρό, καθιστώντας το κόστος χρήματος πιο ακριβό, όπως και τις αποδόσεις, κλείνοντας το μάτι για ενδεχόμενες εισροές στην αγορά των ομολόγων…

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννος Κοντόπουλος: Ένταξη της ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χ.Α. και συγχώνευση ΕΧΑΕ με ξένο μεγάλο Χρηματιστήριο

    Ανοδικά έκλεισε χρυσός και παλλάδιο – Βουτιά για πετρέλαιο, ασήμι και χαλκό

    Νέος CEO στην ΕΧΑΕ ο Γιάννος Κοντόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ