ΑΓΟΡΕΣ

Νέος CEO στην ΕΧΑΕ ο Γιάννος Κοντόπουλος

  • NewsRoom
Γιάννος Κοντόπουλος

Γιάννος Κοντόπουλος


Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΧΑΕ, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Σωκράτη Λαζαρίδη, αναλαμβάνει ο Γιάννος Κοντόπουλος.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του mononews.gr, η ΕΧΑΕ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, επέλεξε ομόφωνα, για τη θέση του Διευθύνοντος  Συμβούλου της, τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο.

Ο κ. Γιάννος  Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως σημείωναν οι πληροφορίες του mononews.gr, η προηγούμενη εμπειρία του κ. Κοντόπουλου στον ελληνικό και στον ελβετικό τραπεζικό τομέα είχε κριθεί ιδιαίτερα σημαντική, αλλά αυτό που φαίνεται να βάρυνε περισσότερο ήταν η… εξαετής λονδρέζικη εμπειρία του.

Η διεθνής αναγνωρισιμότητα, η… αποχή του από τα ελληνικά πράγματα στις δύσκολες περιόδους και, κυρίως, οι τεκτονικές αλλαγές του BREXIT ίσως αποτελέσουν τα χρήσιμα όπλα στη μάχη της αναβάθμισης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Χρηματιστήριο:

Η Εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, επέλεξε ομόφωνα, στη θέση του Διευθύνοντος  Συμβούλου της ΕΧΑΕ, τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο.

Ο κ. Γιάννος  Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η εκλογή του κ. Κοντόπουλου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή του συνεδρίαση.

Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Εχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουολ Στριτ στην Salomon Brothers.

Εχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, όπως η UBS και η Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα.

Εχει εργαστεί επίσης και σε καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισ στην παγκόσμια αγορά.

Ο κ. Κοντόπουλος είναι κάτοχος τίτλων Ph.D., M.Phil., και M.A στα οικονομικά από το Columbia University και A.B., επίσης στα οικονομικά από το Harvard University.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.ΣΧΟΛΙΑ