• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βγήκαν πωλητές στις 1.326 μονάδες


    Μέχρι τις 1.326 μονάδες (προς το παρόν) ήταν η κίνηση που έδωσε στο άνοιγμα ο γενικός δείκτης, για να επικρατήσουν στη συνέχεια οι πωλητές, κυρίως στις τράπεζες. Στις 1.317 μονάδες υποχωρεί ο γενικό δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), με περίπου 4 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

    Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας, καθώς ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις τιμές.

    Τυχόν διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα, σηματοδοτεί ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων.

    Στοίχημα για τον S&P το ενδεχόμενο διόρθωσης 100 – 150 μονάδων, εξέλιξη που μπορεί να έχει πισωγυρίσματα και για το Χ.Α. το γεγονός ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν αντιδρά σφόδρα ανοδικά μετά την αναβάθμιση της Scope είναι γιατί, όπως εξηγούν οι χρηματιστές, ότι ο γερμανικός οίκος δεν είναι επιλέξιμος από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

    Πλην όμως, θα μπορούσε να δημιουργήσει κλίμα και να αποτελέσει τον προάγγελο αναβάθμισης τον ερχόμενο μήνα από κάποιο μεγάλο οίκο, αναγνωρισμένο, που έχει πιστοποίηση από κεντρική τράπεζα.

    Μικρές απώλειες για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 στο 1,609 ευρώ, αρνητική η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 στα 6,42, ενώ ίδια η τάση και στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 στο 1,581 ευρώ.

    Ανοδικά η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 0,74%, στα 3,516 ευρώ, με την αγορά να στοιχηματίζει την είσοδό της στον MSCI.

    Την ίδια ώρα κάτι φαίνεται να αλλάζει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που μάλλον περνούν σε θετικό πεδίο, έστω και οριακά.

    Κατά τα άλλα, στα 13,16 ενισχύεται η Aegean, αμετάβλητη στα 6,71 η Βιοχάλκο, 1% ενισχύεται η Μότορ Όιλ, +1,35% ο ΟΤΕ, ανοδικά 0,45% ο ΟΠΑΠ.

    Απώλειες για Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 JumboΤιτάν και ΔΕΗ.

    Ενδιαφέρον επίσης και για κάποιες από τις μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων Medicon, Intertech, Ideal.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς θα παιχτεί η αγορά από σήμερα μέχρι και τις 18/8 – Τι λένε οι επαγγελματίες για Scope, ΜSCI

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Cenergy, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Lamda, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Ράιαν Κόεν: Ο βασιλιάς των meme stocks κατηγορείται για απάτη εξαιτίας ενός… emoji



    ΣΧΟΛΙΑ