• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: H δημόσια προσφορά της Ideal για τη Byte, η επιβράβευση του Σ. Κόκκαλη και το μέρισμα του ΟΤΕ που φρενάρει τον δείκτη

    Ο πρόεδρος της Byte κ. Σπύρος Βυζάντιος

    Ο πρόεδρος της Byte κ. Σπύρος Βυζάντιος


    Σε ρυθμούς deals κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως, να ενσωματώνεται κάτι στην πορεία του δείκτη.

    Η αγορά κινείται οριακά θετικά, στις 813 μονάδες, δεν σημειώνει τη μεγάλη πτώση που σημειώνουν τα ξένα χρηματιστήρια και ολοκλήρωσε το ά 6μηνο με απώλειες 9,2%, τη στιγμή που οι μεγάλες αγορές κατέγραψαν απώλειες που όμοιες τους έχουν να δουν από το 1970 (πάνω από 18%).

    Η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί πιο ψηλά και να λειτουργήσει ως προεξοφλητικός μηχανισμός. Η ανησυχία για ύφεση διεθνώς και η περικοπή της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία φέτος από την Τράπεζα της Ελλάδος περί το 3%, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα ρίσκα, σημείωναν νωρίτερα οι χρηματιστές.

    Από την άλλη τα επικείμενα deals ενδεχομένως ευνοήσουν επιλεγμένες μετοχές.

    Η μετοχή της Byte κινείται στα 3,20 και οι επενδυτές εξετάζουν, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, το αν η πρόταση είναι συμφέρουσα, αφού το πακέτο της προσφοράς θα αφορά και ανταλλαγή μετοχών.

    Κέρδη πάνω από 1,1% για την Ιντεάλ ΙΝΤΕΚ -0,95% 6,28, με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου να ταράζει τα νερά για ακόμα μία φορά.

    Την ίδια ώρα, η αγορά επιβραβεύει την Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ -0,27% 3,67 για την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να επιστρέψει στους μετόχους 12λεπτά, μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας στα μερίσματα, με την μετοχή στο +3,20%, ενώ στάση αναμονής ως προς τις διαπραγματεύσεις της Ιντρακάτ με το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη ή πιθανούς άλλους επενδυτές.

    Στάση αναμονής και στην Τέρνα Ενεργειακή , στα 17,21 ευρώ.

    Κέρδη πάνω από 1% για τον Μυτιληναίο, που πληρώνει το μέρισμα, αλλά πτώση στον ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67, που παίρνει μαζί του την αγορά, αφού έγινε η αποκοπή του μερίσματος και το χαρτί σημειώνει πτώση 2,8%, στα 16,10 ευρώ.

    Στις τράπεζες, η εικόνα παραμένει προβληματική, με την Άλφα να ενισχύεται στα 84 λεπτά, η ΕΤΕ στα 2,84, αλλά απώλειες για την Eurobank και οριακά κέρδη για την Πειραιώς στα 94 λεπτά.

    Διαβάστε επίσης

    Τα εκλογικά σενάρια παγώνουν το Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ