• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα μάτια στραμμένα σε ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

    Wall Street


    Σε ΕΛΠΕ και ΔΕΗ είναι εστιασμένη η προσοχή της αγοράς την Τρίτη.

    Στα μεν ΕΛΠΕ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διαδικασία έκδοσης ομολόγου μέχρι 450 εκατ. ευρώ, η οποία ξεκίνησε το πρωί με παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τον καθορισμό του επιτοκίου και του κουπονιού ανάλογα με τις προσφορές που θα υπάρξουν.

    Στη δε ΔΕΗ, σήμερα το απόγευμα, ο ορκωτός ελεγκτής ανακοινώνει το πόρισμά του για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά και του κατεξοχήν αρμόδιου υπουργείου Ενέργειας, να είναι αισιόδοξες.

    Η μετοχή της ΔΕΗ κάνει πράξεις περί τα 2,90 ευρώ με 136 χιλιάδες τεμάχια και των ΕΛΠΕ «μαζεύτηκε» από τα χαμηλά των 8,50 ευρώ και ενισχύεται οριακά στα 8,57 ευρώ  με περίπου 94 χιλιάδες τεμάχια.

    Από τις τράπεζες, η Εθνική «αυτονομείται», καθώς κλείνουν οι θέσεις short ξένων funds, διακινώντας περισσότερα από 886 χιλιάδες τεμάχια, αγγίζοντας τα 2,76 ευρώ και με κέρδη 1,8%.

    Χαμηλές πτήσεις στην Alpha, στο 1,679 ευρώ, την Eurobank, στα 0,854 ευρώ και στην Πειραιώς, στα 2,99 ευρώ.

    Επιστροφή πάνω από τα 10 ευρώ για τον Μυτιληναίο, δεύτερη μέρα απωλειών για την Aegeran, άνοδος 1,2% για την ΓΕΚ/Τέρνα και υποτονική αντίδραση για τον Ελλάκτωρα που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από τα 232 ευρώ.

    Η ΣΑΤΟ καταγράφει νέα πτώση 20%, πάνω από 4% οι απώλειες για την MIG, ενώ κέρδη πάνω από 2,8% σημειώνει ο Δρομέας και 2,2% η MLS.

    Η πλειονότητα των μετοχών υποχωρεί την Τρίτη, με 51 πτωτικές έναντι 46 ανοδικών.

    Στον απόηχο του «κανονιού» της Τόμας Κουκ (Thomas Cook), οι υπόλοιπες αγορές ανιχνεύουν την αντίδραση, μένει να φανεί αν θα παραμείνουν στο ίδιο μονοπάτι μέχρι το τέλος…



    ΣΧΟΛΙΑ