• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στον ΟΤΕ τα βλέμματα, χαμηλές διακυμάνσεις πάνω από τις 1.270 μονάδες

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Συνέχισε ανοδικά και χθες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και συνεχίζει και σήμερα βοηθούμενος από τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη πληθωρισμού σε Γερμανία και ΗΠΑ.

    Προς τις 16.200 μονάδες αυτή την ώρα ο γερμανικός Dax. Για σήμερα έχουμε άλλο ένα σετ μακροοικονομικών μεγεθών τα οποία θα κληθεί να αξιολογήσει η αγορά και αφορούν και πάλι τα επίπεδα τιμών.

    Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε μεταξύ άλλων, τον πληθωρισμό Νοεμβρίου σε Γαλλία, Ιταλία και Ευρωζώνη (αρχικές μετρήσεις) καθώς και τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης Οκτωβρίου στις ΗΠΑ. Στο ΧΑ, η ολοκλήρωση των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες της MSCI ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας της αγοράς.

     Ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 100 εκατ. Ευρώ, είτε ως προεόρτιο του rebalancing, είτε ως κλείσιμο των βιβλίων των ξένων ενόψει του 2024.

    Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα πραγματοποιείται και η γενική συνέλευση του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 με ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών να βρίσκεται στην ατζέντα του.

    Βραχυπρόθεσμο στοίχημα για τον γενικό δείκτη, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καυκά της Depolas Investments,Α αποτελεί η προσέγγιση των 1300 μονάδων.

    Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν στην Άλφα πάνω από το 1,55 ευρώ ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 αλλά οριακές απώλειες στα 6,19 για την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 οριακά κέρδη στα 3,22 για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και μικρές απώλειες για την Eurobank στο 1,68 ευρώ ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02

    Διακυμάνσεις στα 1272 ευρώ για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. με οριακές διακυμάνσεις τη στιγμή που στην Ευρώπη,o Dax, ενισχύεται οριακά στις 16.190 μονάδες.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για τον ΟΤΕ καθώς η γενική συνέλευση σήμερα καλείται να εφαρμόσει ένα ακόμα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Στα 13,30 ευρώ η μετοχή αυτή την ώρα.

    Μικρή αντίδραση στον ΟΠΑΠ στα 14,83, απώλειες για Μυτιληναίο, Jumbo και Μότορ Οίλ, στα 10,70 σκαρφαλώνει η ΔΕΗ, μικρές απώλειες για την Aegean, αλλά μικρά κέρδη για Βιοχάλκο, στα 5,51, πάνω από 1% η αντίδραση για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, οριακά κέρδη όμως, για Cener, στα 6,92 ευρώ.

    Πάνω από 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο αυτή την ώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές θα ωφεληθούν από το rebalancing του MSCI – Εισροές περί τα 100-120 εκατ. ευρώ

    «Ελ. Βενιζέλος»: Με νέο πρόεδρο θα «τρέξει» το placement των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ – Πώς θα γίνει η διάθεση

    Δύσκολο το 2024 για τις ευρωαγορές – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών



    ΣΧΟΛΙΑ