• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στέκονται τα χαρτιά της Βιοχάλκο, προβάδισμα στους πωλητές, τα αποτελέσματα συντηρούν τα small caps

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο


    Στον απόηχο του χθεσινού sell off κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις απώλειες, ωστόσο, να είναι περιορισμένες και να μην ξεφεύγουν στα επίπεδα του… 5% όπως χθες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    Το δολάριο επελαύνει έναντι του ευρώ και δυσοίωνες εκτιμήσεις για πετρέλαιο στα 150 δολάρια το βαρέλι σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για αύξηση του βασικού επιτοκίου του δολαρίου μέχρι… 1,5% ως το τέλος του χρόνου για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός, οδηγεί τους επενδυτές στα χρηματιστήρια και βεβαίως στην ελληνική περιφερειακή αγορά σε ανασύνταξη.

    Διακράτηση ρευστότητας και στροφή σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. Πάνω από τα 1700 δολάρια η τιμή του χρυσού σήμερα.

    Από εκεί και πέρα, το θαύμα θα μπορούσε να γίνει από τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως χθες της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και αύριο Πέμπτη της Aegean, αλλά πολύ μικρά περιθώρια αντίδρασης δίνουν οι αναλυτές στα πρωινά σχόλιά τους, εκτιμώντας ότι η αγορά μας μοιραία θα δεθεί στο άρμα των ξένων χρηματιστηρίων. Που σημαίνει, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ότι το trade για την επόμενη περίοδο θα μπορούσε να είναι μεταξύ των 820 – 870 μονάδων.

    Ανησυχία για τη συνεδρίαση της Παρασκευής που λήγει η τριπλή σειρά των παραγώγων… μήνας, 9μηνο, γ’ τρίμηνο.

    Την ίδια μέρα αναμένεται το rebalancing του FTSE με αυξημένο το ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές και rebalancing 70 plus εκατ. Ευρώ, με ευνοημένα χαρτιά, μεταξύ άλλων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda, Αegean κ.ά.

    Μένει να φανεί στο μεταξύ κατά πόσο θα πέσει μέσα η Wood μετά την αναβάθμιση και τις θετικές συστάσεις για τον τραπεζικό κλάδο στο Χ.Α..

    Πάνω από 1,5% η πτώση για την Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 σήμερα, απώλειες κάτω από 1 ευρώ, στα 3,21 η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56 στα 1,09 οριακά υποχωρεί η Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 και 1,45% η πτώση για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63.

    Στα 9,5 ευρώ υποχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 5,22 διολισθαίνει η ΔΕΗ, συγκρατημένη πτώση για ΕΛΠΕ στα 6,47, στα 5,91 οι απώλειες οδηγούν τη Lamda, στα 16,50 η ΜΟΗ, στα 14,73 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος, ενώ απώλειες σημειώνουν ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, στα 13,24 και 15,79 ευρώ αντίστοιχα.

    Τα καλά αποτελέσματα 6μήνου ανεβάζουν από τα small caps την Αλουμύλ, ενώ συνεχίζεται το πάρτι στην Κλουκίνας Λάππας.

    Πάνω από 6% η αντίδραση στη Ρεβόιλ.

    Βιοχάλκο, Cenergy και ΕΛΧΑ στέκονται αξιοπρεπώς με την τελευταία στο +3,65%.

    Διαβάστε επίσης:

    BofA: Το καλό και το κακό σενάριο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ